woensdag 25 januari 2012

Leeg logje

Ik ben een beetje leeg voor wat de logjes betreft.
Weer wat geschilderd en daar heb ik wel zin in. Ik hoop ermee door te gaan en dat is natuurlijk niet hopen, maar gewoon doen. Op inspiratie moet je niet gaan zitten wachten. Al werkend komt het naar boven. Het is de vrucht van je bezig houden met... en daaruit worden de gevolgen merkbaar en in andere gevallen zichtbaar.

9 opmerkingen:

 1. komt goed elly, rustig door blijven doen:-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit een heel mooi logje Elly, en niet leeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik wil dat ook eens proberen: "gewoon beginnen" zoals jij zegt, tenminste...ik zal toch eerst (ook) zelf de voorwaarden daartoe moeten scheppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zo schrijf ik ook.... al doende komt de inspiratie. Daarna verander je weer het een en ander en zo komt er altijd wel iets naar boven.

  Ik kan het reflexxus van harte aanbevelen. En dan bij voorkeur beginnen zonder de stress van 'het moet persé iets worden.' Nee, gewoon beginnen, met alle aandacht die in je is en als het even kan...ervan genieten. Geef jezelf die kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dank je ( heet je Plato?) ik deed veel mee met de schrijfveeroefening van Heldinne. die werkt zo als jij zegt. maar dan blijft het ( bij mij) maar bij een paar minuten schrijven. met wel verrassend resultaat en onverwacht! zoals jij zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reflexxus:
   Nee, ik noem mezelf alleen maar Plato. Ik heet gewoon Willem.

   Ik schrijf niet altijd zo. Soms heb ik een idee. Maar zo niet dan helpt deze methode mij. Voor Walter is het staren naar witte werkvlakken heilzaam. Het is voor iedereen anders. Dat maakt schrijven leuk. Die onvoorspelbaarheid: wel/ geen inspiratie. Gerommel met zinnen die niet willen lopen. Heerlijk, zelfs als het niet goed gaat.

   Wat ook leuk is: schrijf eens een One-o-one. Een verhaaltje van 100 woorden en één voor de titel. Dan vereist kort blijven en toch goed afronden. Over zo'n stukje kan je lang zitten nadenken.

   ------------------------------
   Deze reactie was meteen een One-O-one :-)

   Verwijderen
  2. Willem:-)
   Waarom ga je eens niet zelf bij Reflexxus neuzen. Ze maakt mooie dingen. :-)

   Verwijderen
 6. Ik denk dat ik maar beter niks zeg en nog wat naar mijn lege witte 'werkvlakken'staar..

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...