maandag 2 januari 2012

Ik snap het even nietMiljoenen schade, hulpverleners belaagd, arrestaties, geweldpleging, een jongetje van elf beschoten.

Goh, het is een rustige jaarwisseling geweest want het was niet erger dan verleden jaar.

Ik vind het ongekend verschrikkelijk.

Positief denken...?

Iedereen heeft zijn eigen zienswijze...?

Sorry ik snap het ff niet...

Het IS toch verschrikkelijk of niet?

En wassen we allemaal onze handen in onschuld?


15 opmerkingen:

 1. Het is ook verschrikkelijk Elly. Ik weet alleen niet wat ik eraan zou moeten veranderen. Wat ik wel weet is dat in het nieuws(tv/krant) vooral de rotdingen worden gemeld en dat staat me tegen dus ik volg geen journaals e.d., de krant lees ik summier. Moeten we alleen ellende zien, van de hele wereld? Alsof alleen dat bestaat?
  Vuurwerk mogen ze wat mij betreft zo snel mogelijk geheel verbieden trouwens. Ik snap de lol ervan niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margreet. Misschien moeten we niet overal oplossingen voor zoeken, maar gewoon integer en intensief naar onszelf blijven kijken en daar de scherpe kantjes weghalen. En naar buiten toe doen wat we kunnen.Dan durven we misschien ook weer naar de makke van anderen te kijken op TV enzo, omdat we ook weten dat er aan onszelf nog wel wat te schaven valt ;-P.
  Bewust worden van alle dingen in mezelf en dat ik dan al heel veel doe.
  En voor de duidelijkheid: ik heb het natuurlijk ook over mezelf als ik weer in 'we' en 'je' verval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, ik hoef de ellende van de hele wereld niet te zien/bekijken, ik zie er het nut niet van in.
  Kijk maar dichtbij denk ik dan, in je eigen huis en straat bv, daar heb ikzelf wel genoeg aan.
  Misschien komt het omdat ik overbelast ben hoor dat ik de wereld-ellende niet trek. Maar toch, het gevaar bestaat dat men zich druk maakt om oorlogen in Afrika en de ruzies in de familie laat bestaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja wat zal ik zeggen....vroeger dachten we de agressie met sport te bedwingen nou daar is ook de boel helemaal verworden tot een geldkwestie met alle gevolgen van dien.
  Mensen kennen geen grenzen meer en accepteren ze ook niet meer.
  Alles moet kunnen als we maar opwinding voelen misschien zijn we afgestompt in ons gevoel. Mensen doen soms de raarste zaken om maar iets te voelen denk ik wel eens
  De lol voelen ervaren is heel verschillend hoor bij mensen dat weet ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Margreet als je overbelast wordt moet je goed voor jezelf gaan zorgen, want ik bedoel echt niet dat je je ergens zorgen over moet maken en zeker niet over dingen waar je je niet betrokken bij voelt. Zorgen maken is zowiezo zinloos.
  Het is door naar jezelf te kijken, de kunst om in vrede in je eigen midden te blijven en als je teveel hooi op je vork hebt lukt dat niet meer.
  Zorg goed en wees lief voor jezelf meis !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja gek he Novelle, en toch hebben we het allemaal in ons zitten. Dat zoeken naar 'bevrediging'. Ik kan het meestal in mezelf ook wel terugvinden in kleine dingen. En omdat ik het herken hoeft het dan niet zo uit de hand te lopen.
  Maar bij sommigen wordt het zo extreem dat het uit de hand loopt. Ze zijn echt de weg kwijt en weten niet meer wat voor waardevolle zaken er verder nog zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. even mijn stokpaardje...

  drank!

  dat moesten ze ook verbieden...dat zou al zo veel schelen..echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is de vraag of verbieden helpt Yvette.
  Volwassen mensen zouden hun eigen verantwoordelijkheden moeten kennen. Maar ja??

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De verantwoordelijken hebben een fout signaal afgegeven: het was een rustige jaarwisseling.

  Dat was het dus niet. Er zijn ettelijk honderden mensen opgepakt ivm criminaliteit en geweldpleging. Dat we toch zeggen dat het meevalt zegt iets over ons foute tolerantiegevoel.

  Natuurlijk moeten we altijd naar onszelf blijven kijken. Maar we moeten ook een signaal afgeven aan degenen die de boel verzieken. Dat zijn we verschuldigd aan die 95 procent goedwillenden.

  En als ouder zeg ik: kinderen zoeken hun grenzen op. Alle geweld is een schreeuw om aandacht. En dus moeten we scherpe grenzen stellen, zowel in de gezinnen als in overheidsverband. Niet uit wraakzucht maar juist uit liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. toch was er iets dat wel wat beter ging dit keer. in den Haag ging het iets beter dankzij 1000 vrijwilligers die tussen de mensen op straat in kalmerend werkten.( tenminste dit bericht heb ik uit het nieuws )
  ja, wat Plato zegt dat kinderen de grenzen opzoeken maar evenzo zoeken ze dmv het wild geraas een gevoel van saamhorigheid bij elkaar!
  zelf zou ik bv een soort van trots zijn geweest als 1 van mìjn dochters 1 van die 3 meisjes zou zijn geweest ( leeft. van 11 t/m 14) die joyridend in de nacht met een auto een sloot ingereden zijn. ((ik geloof in avontuurlijke kinderen, ze stáán voor zichzelf). niet dat ik die "trots" zou hebben laten merken natuurlijk.
  Stel, volgend jaar zijn er een miljoen vrijwilligers bereid om te helpen oud en nieuw in goede banen te leiden...dan heb je spoedig een burgeroorlog van verkeerdwillenden contra goedwillenden, wedden?
  dat de overheid óf knallen, óf vuurwerk verbiedt om te beginnen (en dit verbod handhaaft! is het enig mogelijke, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nou Elly, ik had het dus maar tendele goed wat die 1000 positieve vrijwilligers betreft. Na de colomn van Carel Brendel gelezen te hebben begrijp ik het pas beter. voortaan zal ik me eerst beter op de hoogte stellen voor ik een reactie geef...of zwijgen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Of gewoon met een glimlach naar jezelf kijken wanneer je jezelf ergens op 'betrapt'.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. reflexxus: ik wil niet alles negatief benaderen. Dus als jij een gevoel heeft dat het beter gaat dan ben ik daar blij om. Ik vind alleen niet dat de politie dat naar buiten hoort te brengen want het is een verkeerd signaal naar de samenleving.

  Wat jij zegt over hang naar saamhorigheid, spreekt me wel aan. Maar dan ook in die zin dat wij volwassenen ons daar iets van moeten aantrekken. Want waarom daar steun gezocht waar het uitloopt op wanorde? Is dat omdat onze oudere generatie te zeer met zichzelf is bezig geweest en die saamhorigheid niet heeft kunnen bewerkstelligen. Worden we zo door de generatie daarna daarop gewezen. Alle dingen in het leven zijn lessen ter bewustwording, denk ik. Dus zouden we niet alleen het kwaad moeten bestrijden maar tevens kijken naar ons eigen (doorgeschoten) gedrag van consumentisme en egoïsme.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dan kom ik toch ook nog even op refelxxus terug.
  Ik had wat moeite met de soort van trots die ze beschreef. Ik kan me voorstellen dat er een kracht en kwaliteit kan schuilen in de eigenwilligheid van jongeren, maar dat mag niet grensoverschrijdend zijn en daardoor destructief voor jezelf en anderen.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...