donderdag 29 december 2011

Het kruis

Het kruis was van de kerk afgebroken.

Je zou het als een symbool kunnen zien van de kerkelijke ontwikkelingen. De kerk hier vlakbij, die op regelmatige tijden zijn klokken laat horen, wordt volgend jaar gesloten. Het gebeier dat altijd een dorpsgevoel bij me oproept zal er dan niet meer zijn. Ondanks excessen in de kerk gaat er toch ook veel verloren met de leegloop. Uiteindelijk zou geloofsbeleving los van het instituut moeten staan en voor ieder persoonlijk kan het instituut, als het integer functioneert een ondersteuning zijn. Een verschraling van de samenleving.  Maar helaas....

Ik heb het kruis toch weer op het keramiek kerkje teruggeplaatst toen mijn kleinzoon hem in de doos vond, maar ik heb het nog altijd niet vastgelijmd. De kerst is intussen ook voorbij en alle versieringen kunnen weer opgeruimd maar het wit, rood en zilvergeflonker mag nog even blijven staan. Ik vind het wel leuk al die pruttel rondom zo tijdens de jaarwisseling.

1 opmerking:

  1. Hier staat helemaal niets. Want we waren er niet. Ik vind dat wel lekker. Helemaal niets en dan toch een fijne kerst hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...