woensdag 10 augustus 2011

Feest

Eerst moesten de partytent en de eettent opgezet worden. Dat was een heel gedoe. Hoe moet hij ook alweer in elkaar? Na veel vijven en zessen hadden de mannen het eindelijk voor elkaar en liepen de vrouwen af en aan met alles wat er genuttigd moest worden. Gelukkig is de BBQ maar voor een kleine groep die het over het algemeen goed met elkaar kan vinden en… het is maar één keer per jaar.

Opmerkelijk hoe een mens verandert. Vroeger vond ik zulke avondjes leuk, maar op één of andere manier heb ik er niet zoveel meer mee. Als ik er eenmaal ben ja, dan vermaak ik me prima, maar meestal heb ik van te voren geen zin. Ik vind het leuk om me heen te kijken en op te merken hoe iedereen en alles functioneert op zo’n avond. Mijn verwondering is dan niet van de lucht. Ik viel van de ene verbazing in de anderen. Uiteindelijk barste letterlijk de bui los en stortte de eettent in onder een enorme hoosbui die door het opduwen van de natte builen in de partytent zoveel mogelijk buiten de deur werd gehouden, want toen werd het pas echt gezellig. Hier en daar lekte het en de tango’s waren op maat gesneden om de nattigheid tot op het bot te beleven.

Klapstuk van de avond was de ‘discjockey’ achter zijn PCtje. Met een felgekleurde paraplu in zijn linkerhand bediende hij zijn computer en met de rechter produceerde hij, na de wervelende Spaanse dansen, onverstoorbaar de ene Deutsche Schlager na de andere. Gefocust op zijn apparaat ontging hem veel van de algemene vrolijkheid. Er werd gedanst op het gras dat door een van de bewoners voor een prachtig tapijt werd versleten. De foto’s die ik naderhand heb bekeken liegen er niet om. Het was  gezellig.6 opmerkingen:

 1. Zulke feestjes zijn absoluut niet mijn ding maar ik vind het wel gaaf als een ander er zo van kan genieten en er zo over kan schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was absoluut gezellig. Nu, dan heeft het feest toch aan de verwachtingen voldaan? Er is een zinnetje dat mij opvalt. Ik lees er een oordeel van je in.

  'Gefocust op zijn apparaat ontging hem veel van de algemene vrolijkheid.'

  Dat zou kunnen. Maar je zou ook misschien wel tot de conclusie kunnen komen dat iedereen de gezelligheid langs een andere weg heeft beleefd en dat hij daar deze manier voor nodig had en het dus ook heel leuk heeft gevonden.

  Zo sluipen er allerlei oordelen in ons leven. We denken de oplossing voor een goed persoonlijk leven te hebben gevonden en kijken daarbij over onze eigen schouder (moet je eens letterlijk proberen) naar de ander.

  Een goede WE, Elly.

  Wanneer ga je weer terug naar je oude blogje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat je het toch ook leuk gehad hebt!
  Ik ben wel te vinden voor zulke BBQ's. Met het orkest (waar ik in speel) hebben we ook een jaarlijkse BBQ en voor mij is dat een feestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn WE-300 gaat ook over een echt feest. ;-)

  Die reactie van Plato: daar zit veel waarheid in. Ieder zijn eigen beleving.

  Ik mopperde tijdens ons feest ook even over de muziek. Dat het niet mijn muziek was. Hij wuifde dat weg want het was toch gezellig? Ja, het was gezellig, maar het was niet MIJN muziek. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke WE Elly, een mooie beschrijving met een eigen visie. Daar heb ik wel wat mee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken mijzelf hier heel goed in. Ook ik heb moeite om naar feestjes te gaan, maar ben ik er dan vind ik het meestal wel aardig.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...