dinsdag 17 april 2018

Open dag

Gisteren was ik bij de open dag van Oldschool. In Vreedenhoff.
Het was een heel geslaagde middag met uitleg over het concept en wat er allemaal gedaan wordt. De manier waarop Maya Lievegoed alles uitlegt en de achtergronden die ze belicht. De waarde van het totale plaatje zoals het in Vreedenhoff functioneert is glashelder en bemoedigend om aan mee te mogen werken.

Ik mag er een kleine bijdrage aan leveren vanaf dat het van start ging en het was duidelijk merkbaar dat er groei in zit. Het was een druk bezochte middag van zowel studenten, scholieren, bewoners en kandidaten van instellingen, scholen en universiteiten die er ook belangstelling voor hebben en er graag  mee aan de gang willen gaan of het in huis willen halen.

Een van de speerpunten is het opzoeken van informatie bij mensen waarvan je het niet zou verwachten. En de ervaring is dat er nog heel wat te leren valt van ouderen. Jongeren leren hun talenten ontwikkelen door intervieuws af te nemen en verbeteren daarmee hun communicatieve vaardigheden en ouderen worden anders gezien door de informatie die naar boven wordt gehaald en voelen zich daardoor meer betrokken en gezien. Een uitgekiend concept met vele mooie kanten.

Wat fotootjes die ik deze middag maakte


De vrijwilligers krijgen voor de opening een heerlijke lunch aangeboden.


De studenten van Artez bekijken de kaart, hoe het geworden is.Maar helpen ook mee met het inrichten van de zaal.


Maya met een bewoner.

De filmzaal is goed gevuld.


Marloeke intervieuwd een scholier die met veel plezier aan de vorige stage heeft meegewerkt en ouderen heeft geintervieuwd over hun 'know how'


In de binnenhof werd informatie uitgewisseld en


 Buiten kon je  verse stroopwafels krijgen.


Een fietsrondje was ook in trek samen met een vrijwilliger.


De levenslandkaart wordt uitgestippeld


De stroopwafels gaan er wel inEvenals de salade volgens het recept van een bewoner. Dus er werd heerlijk gesmuld.


Al met al een dag om met plezier aan terug te denken.

1 opmerking:

  1. Fantastisch als ouderen en jongeren zinvol met elkaar in contact komen, dat zou in elk bejaardenhuis moeten gebeuren, voor beide partijen. Leuke sfeeropnamen, Elly.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...