dinsdag 31 oktober 2017

Tour van Thim

In  Het zorg- en activiteitencentrum Vreedenhoff, waar ik  tientalle jaren bij betrokken was  onder verschillende omstandigheden, ben ik nu na jaren als vrijwilliger aan de slag.
Momenteel loopt daar een project Old School genaamd die aan de ouderen hun medewerking vraagt om de know how die ze bezitten en die vaak niet meer aan de oppervlakte zo zichtbaar is, naar boven te halen.

Daar gaan veel persoonlijke gesprekken aan vooraf. Old School verzamelt de gegevens en aan de hand daarvan worden er verschillende projecten gestart. De mensen krijgen een persoonlijke map waarin de interviews die ze geven worden beschreven en zo zijn er tentoonstellingen, muziek afspeellijsten, tours door de stad enz. die er georganiseerd worden.

Gisteren 30 oktober 2017 gingen we op tour met Thim van der Woude. Tim's wortels liggen in Arnhem en er werd een tour georgaziseerd naar verschillende plekken waar hij herinneringen maar ook wetenswaardigheden over kan vertellen.

De fiets stond klaar voor de deur en als begeleiders gingen wij alvast op weg naar het eerste punt, waar Thim met het rolstoelvervoer naar toe gebracht zou worden. Ik zou met de camera meerijden op de bijrijdersplaats van deze prachtige tourfiets.

  Nog enkele voorbereidingen en wachten op de rolstoelbus
 En daar gingen we
 Dwars door de stad met op de luidspreker muziek van Beatles, Elvis, Rock and Roll maar ook klassiek. De afspeellijst waar Thim voor had gezorgd.

 
Daar kwam het busje aan


Tim vertelde over de plek waar zijn vroegste herinneringen lagen en hoe het er toen uitzagDaar gaat de karavaan op weg met muziekOver de Korenmarkt
Naar de bibliotheek
Thim leest graag en ruilde meteen zijn boek in voor een anderVanuit de bibliotheek werd de vervolgroute besproken naar aanleiding van de gesprekken die we met Thim hadden.Dan gaat het dwars door de binnenstad

Rij een eindje mee met Thim op het videootje van 3 minuten. Met muziek door het leven

We leerden nieuwe woorden als pijpela en grossier, het beroep dat Thim had . De verzending van boeken die van de drukker kwamen .
En de gevel van Perry Sport was er ook nog
Terug naar het Velperplein waar het busje wacht

En zowaar weer een vrijwilliger van Vreedenhoff


We zijn weer terug voor de ingang van VreedenhoffEn zijn een koude middag warmer gewordenHet was een mooie en interessant tochtje met veel vroegere wetenswaardigheden die Thim ons vertelde. Daar word je toch blij van.1 opmerking:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...