maandag 17 oktober 2016

Niet te geloven.

Ik kreeg bloemen en nu staan ze al de derde week. Wel heb ik ze in een andere vaas overgezet want dan staan ze er weer even iets frisser bij. Het is bijna niet te gloven dat ze al drie weken staan.

Op vrijdag komen er twee studenten aan de deur met een mand bloemen. Twee aardige jongens en ze hebben niet veel keus maar de bloemen zijn zo vers. Nu heb ik weer fresia s en na een week begonnen ze pas uit te lopen. Nu, weer een week later staan ze in volle bloei en heb ik de eerste verlepte eruit geknipt.

Al tijden deed ik heel weinig met bloemen in huis. Ik ben veel te bezig met allerlei andere dingen. Vanmorgen weer wezen schilderen in het open atelier en fijne gesprekken gehad over dat wat ik nu eigenlijk echt wil schilderen. De essentie waar ik me verder en dieper mee bezig wil houden. Ook dat is een proces waarbij het niet altijd makkelijk is je te focussen en je niet mee te laten slepen door dat wat mooi is maar  schilderen wat je echt wilt. Geen zin om aan mooi te beantwoorden maar aan dat wat ik wil vertellen of laten zien. Daarbij is erover praten en het verwoorden ook belangrijk. Dan komt er een stukje duidelijkheid voor mezelf naar boven. Veel doen, expirementeren en uitproberen hoe kleuren werken. Het over elkaar zetten van lagen verf, dunner en dikker. En op die manier alles gebruiken om dat te laten zien wat ik wil.

Genoeg te doen.

2 opmerkingen:

  1. Als je zo bezield blijft schilderen Elly zal het ook nooit vervelen.
    Zowel voor anderen als voor jezelf en ja bloemen is altijd mooi ze hebben ook geschiedenis niet waar? dus blijft ook dit ook al verassend leuk ze in huis te halen. Vandaag heb ik ook enkele nieuwe planten aan geschaft ...heerlijk vind ik dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk toch, dat je zo bezig kunt zijn en ook nog op jouw manier, met wat je het liefste doet.
    In huize F. staat altijd een vers boeketje op tafel.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...