Labels

vrijdag 21 oktober 2016

Ouder worden

Al heel lang niets meer geschreven. Er zijn de laatste jaren ook zoveel veranderingen geweest dat ik niet meer zo op de gewoonte getrouwe oude toer zit. Naar buiten gericht en weinig rust ingebouwd.

Mijn pijnlijke darmen en slechte ogen worden er niet beter op en dat heeft me doen besluiten alle tijd te besteden aan dat wat ik werkelijk wil. Ik schilder en fotografeer veel gewoon omdat het nog steeds kan en ik er veel plezier in heb. Mijn boeddhistische en theosofische activiteiten doe ik niet meer buiten de deur omdat het reizen, met name het auto rijden, lastiger is geworden maar in huis houden overdenkingen en de dharma boefening me nog dagelijks bezig.

En nu dagelijks een man over de vloer die niet meer naar zijn werk hoeft. Een die altijd voor me klaarstaat waarmee ik samen fotografeer, muziek luister en autoritjes maak nu ik zelf alleen nog maar kleine afstandjes met de auto voor de boodschappen doe. Een veel rustiger bestaan.

Blij ben ik met het feit goed met de computer overweg te kunnen.  Daar gaat ook heel wat vrije tijd inzitten met het tablet dagelijks in de buurt, de ezel in de kamer, zijn de mogelijkheden nog steeds eindeloos. Daarin is niet zoveel veranderd.

Toch is het leven erg veranderd. Zoveel als ik, nog slechts kort geleden, altijd wel weg ging of weg moest, het leven speelt zich nu veel meer in huis af en daar voel ik me wonderlijk wel bij. Meer rust, veel mogen en weinig moeten. Geen druk meer op de ketel. Ik ben er helemaal aan toe. Genieten van alles dat me toevalt in een wereld waar veel lijden en ellende is, mag ik me tot nog toe heel gelukkig en rustig op mijn eigen pkek bevinden en de dingen doen die ik belangrijk vind.


Het schilderij waar ik de afgelopen week aan werkte
Acryl op papier 70 x 50
6 opmerkingen:

 1. Geschreven door een tevreden mens, hoe fijn is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je die rust kunt vinden. Dat lijkt mij nog moeilijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn lijf vraagt erom zeker na een pijnaanval zoals vannacht. En dan gewoon lekker lui op de bank bijkomen en genieten van wat er is. Misschien ben ik ook net even iets ouder dan jij 😉

   Verwijderen
 3. Heerlijk El,dat je zo blijft genieten!!En wat er ook nog op je weg komt,ik weet zeker dat je ook dan blijft genieten van hetgeen je wel kunt doen!!��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken het heel goed. Mooi beschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha El, je wilt nog steeds van alles. Dat is leuk. En je DOET ook veel. Dat het schrijven er dan bij in schiet is jammer voor ons maar je hebt wel respectabele keuzes gemaakt. En zolang we hier van je schilderijen kunnen genieten, betrek je ons er dus wel bij. Dat kleurige acrylschilderij bijvoorbeeld, spreekt me enorm aan. Het leeft... het kleurt de dag... het maakt vrolijk.
  En dan is die pijn er natuurlijk toch ook, maar hij is niet alleen. Hij wordt omringt door creativiteit en warmte.
  Zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...