Labels

donderdag 4 augustus 2016

IJsvogeltje

Die zijn altijd heel lastig te fotograferen omdat ze zo schuw zijn. Regelmatig liepen we in Sonsbeek en toen we even op een bankje plaats namen zagen we van die blauwe vogeltjes voorbijvliegen en zowaar, het waren ijsvogeltjes. Op dit zoekplaatje kun je ze tussen de takken vinden. Op de achtergrond hield een reiger de wacht. Ik kon ze met mijn steeds slechter wordende ogen nauwelijks waarnemen.

 Gelukkig hadden we een behoorlijk telelens meegenomen en toen begon het kijken en wachten. Het was heerlijk weer en we hebben een enorme serie foto's gemaakt waar we maar enkele van overhielden.
Ik vermoed dat er een nest jongen heeft gezeten die keurig voor ons hebben geposeerd.

Pas thuis kon ik ze op het beeldscherm beter bekijken. Gelukkig zit er een automatische scherpstelfunctie op de huidige camera s. Zelfs daarmee was het voor mij met al die takken lastig scherp te krijgen  en met de hand was het helemaal niets geworden. Er zijn dan ook heeeeeel veel foto's in de prullebak beland. Maar we hadden een heerlijke middag.
3 opmerkingen:

 1. Fantastisch Elly. Zo'n leuk vogeltje. Voor het eerst in tijden ben ik een beetje jaloers. Meer dan één ijsvogel voor je lens en nog goed in beeld ook. Geluksdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zulke vogels heb ik in Nederland nog nooit gezien (ook niet buiten Holland trouwens ;-])
  Prachtige exemplaren en prijzenswaardig je geduld om ze voor je lens te krijgen en op de foto te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's, net als die andere uit het artikel boven dit blogje trouwens. Ik wist niet dat ze in Nederland voorkwamen.
  Je hebt ze er knap opgezet.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...