Labels

donderdag 18 februari 2016

Godsbeeld

Het hele proces van wetenschappelijke ontdekkingen is eigenlijk een constante vlucht voor wonderen.
Albert Einstein.

Tja de hele waarheid zullen we nooit weten want er staan altijd weer nieuwe uitdagingen voor de deur. En voor mij hoeft dat ook niet. Dat 'ALLES WETEN' Is het niet prachtig dat er altijd weer deuren open staan die de nieuwsgierigheid prikkelen

Net als in het vorig blogje, waar ik me ook niet voor honderd procent achter Hawking kan scharen. Hij gooit mijns inziens het kind met het badwater weg. Een beetje kort door de bocht zegt hij: Dus God bestaat niet.
Ook al heeft hij nog zo hard gestudeerd en hypotheses bedacht. Het is altijd kort door de bocht totdat het wonder niet meer bestaat.

Misschien is het zaak het Godsbeeld dat we generaties lang met ons dragen volkomen te herzien. Ik schreef al. Voor mij bestaat er geen SCHEPPENDE God. Er is geen begin en geen einde het is een doorgaande alomvattende beweging die voortdurend aan verandering onderhevig is. Een komen en gaan, een ontstaan en vergaan, een imploderen en exploderen. Ieder keer weer altijd doorgaand. Een oneindigheid waarvan wij ons geen voorstelling kunnen maken.

Dat is een onbegrijpelijk wonder en ik zeg het dan op mijn eigen onbeholpen manier. Heb het over iets waar geen woorden voor zijn. Maar dat die krachten altijd en vaak slechts  in potentie in en buiten ons aanwezig zijn, staat voor mij als een paal boven water.

God bestaat niet op de manier zoals wij dat denken maar als een onbeschrijfelijk wonder is het altijd en overal aanwezig.
Hoe?

Ach misschien moeten we dat wonder zelf handjes en voetjes geven en dat doen we maar al te vaak op een niet al te beste manier, wanneer we denken dat we het bij het rechte eind hebben zitten we er vaak naast.

Ik fotografeerde vanmorgen in het Arboretum van Wageningen. Het was er erg koud. Meer foto's op

https://ellyvandoorn.wordpress.com/

1 opmerking:

 1. Verschijningsvorm


  alles is energie,
  al de planeten,
  al de bomen, het gras, de mens

  alleen heeft het mensje een zelf-bewustzijn
  een ego groter dan er in de kosmos bergen zijn

  alles is Tao,
  alles is het Zelf
  zoals natte grond na regengeplens

  Alles zijn gedachten, Elly. :)
  Het zijn mooie foto's!
  Lenjef

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...