zaterdag 30 januari 2016

Leueueueueuk weer een nieuw blogje

Okee
Ik ben er weer. Lekker een boterhammetje gegeten en zo me voorbereiden op het bezoek aan onze volwassen geworden kleinzoon. Tja 18 jaar is hij geworden Onbegrijpelijk dat ik intussen kinderen van middelbare leeftijd heb die zelf volwassen kinderen hebben. Mijn oudste kleindochter is zelfs al moeder dus ben ik overgrootmoeder. Heftig hoor.

Intussen ben ik knap druk met van alles en nog wat. Gestopt met bepaalde vrijwillige taken en ander er weer bijgekregen. Zo ben ik deze maand voor de eerste keer gestart met een middagje klassieke muziek begeleiden in het verzorgingshuis hier nog geen 100 mtr vandaan. Waar ik vroeger werkte en waar mijn ouders hun laatste levensjaren hebben doorgebracht. Heerlijk lekker dicht bij huis, ik hoef er niet voor te reizen en het is leuk om te doen. En wat ook belangrijk is, de bewoners hadden het ook naar hun zin. Deze keer was het een groepje van 10. Ik ben benieuwd hoe het verder zal verlopen.

En tot nog toe begeleid ik ook nog maandelijks een filosofie gespreks groepje. Helaas is dat intussen erg uitgedund door overlijden of omdat mensen het niet meer bevatten, dementeren etc. dat kan  als je hoog bejaard bent. De indicaties voor een verzorgingshuis worden steeds zwaarder. Je moet van alles mankeren anders kom je niet meer in aanmerking voor een plaatsing. Ja, de tijden veranderen en dat betekent niet altijd vooruitgang.
Maar... Misschien gaan we nu van buitenaf ook proberen wat mensen aan te trekken voor sommige activiteiten. Vreedenhoff is daar (om te kunnen overleven) voorstander van en heeft zelfs studenten in huis gehaald wat een positieve bijdrage geeft aan de leefbaarheid in het huis. Heel leuk.

 Misschien leuk om eens naar het filmpje op youtube te kijken dat ik maakte van de kerststal. Er wordt veel gedaan om de mensen een goed onderkomen te bieden.2 opmerkingen:

  1. Leueueueuk je hier weer eens te lezen. Hopelijk komt er meer. Doe je verslag van de muziekmiddagen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Ferrara. In aanmoediging om verder te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...