donderdag 24 september 2015

Zwolle

En dan weer even op en neer naar Zwolle om de andere helft van de Turner tentoonstelling in De Fundatie te zien. Vorige keer waren we in Enschede waar Aarde en Lucht te bewonderen waren.

Gister was het heerlijk weer en leek de Hoge Veluwe ons ook wel iets maar vandaag was het toch beter weer voor een museum en ik wilde ook graag de andere twee elementen van Turner bekijken. Water en Vuur.

Nou valt het niet mee om die schilderijen goed gefotografeerd te krijgen. Er is zo veel weerspiegeling en daar heb ik op de gang maar gebruik van gemaakt.


Het is dan wel geen Turner maar daar schijnt toch niet iedereen even gek op te zijn want toen ik in het boek keek waar je iets in kunt schrijven over wat je zag, las ik: Turner kan me niet bekoren.
Nou mij wel hoor
Ik vind het prachtig wat hij heeft opengebroken voor de kunstenaars van de moderne tijd. In zijn tijd was het heel bijzonder hoe hij durfde schilderen en sferen wist te scheppen die ongekend waren.

Toch maar eentje hier neerzetten.

Kijk zo moeilijk gaat dat met al die weerspiegeling en dan is dit nog redelijk.
En dan bewerk ik ze in fotoshop en dan wordt het zo.
En als je hem aanklikt kun je het nog beter bekijken.


Enfin, nog even de stad ingelopen op de terugweg gelukkig hadden we op de heenweg al gefotografeerd want nu miezerde het een beetje. Toch nog wat aardige foto's geschoten.


En op de terugweg boften we helemaal. Er schenen nogal wat files te staan, lazen we vanavond en wij hadden maar een heeeeeel kleintje.
Leuk he, vanuit de auto fotograferen.


3 opmerkingen:

 1. Prachtig hoor. Ik krijg zin naar beide plaatsen af te reizen. Zwolle gaat zeker lukken voor januari.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Turner is voor mij de Meester van het omfloerste licht. In zijn schilderingen spreekt hij mij buitengewoon aan.
  Enne... je eerste foto maakt dankzij jouw reflectie het beeld compleet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Turner was voor mij DE ontdekking in de cursus. Ooit begon hij puur figuratief maar op het einde van zijn leven was hij zo heftig in de weer met kleur en beweging dat je nauwelijks nog ziet dat het schilderij figuratief is. Hier en daar een dunne mast en voor de rest, natuurgeweld, licht, oneindigheid. Prachtig.

  In oktober ga ik naar de twee tentoonstellingen. Ik kan niet wachten.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...