Labels

vrijdag 11 september 2015

Urk

We zijn gisteren een dagje op Urk geweest. We komen daar wel vaker als we iets voor het fotograferen moeten hebben maar nu waren we er vanwege mijn kapotte objectief. Natuurlijk gingen we meteen het vissersdorpje in om foto's te maken. We waren vooral rondom de haven en het was heerlijk rustig zo na de zomerdrukte. Water wind en lucht, het geeft altijd een heel rustige sfeer.

Daar word ik helemaal stil van, terwijl er toch veel en van alles gebeurd. Ik realiseer me dan dat alles vanuit het NIET IETS ontstaat omdat het er potentieel al in aanwezig is. Want in dat NIET IETS is alles aanwezig. Als ik daarbij stilsta kan ik er heel blij van worden. Alles IS gewoon zoals het IS. Het ontstaat en vergaat weer even zo als het gekomen is.

Het enige nadeel is dat ik er dan in dat hier en nu zoveel plaatjes maak die allemaal wel leuk zijn en ik moeilijk wat weggooi. Dat is met macro fotografie anders. Er mislukt erg veel en de beste bewaar en bewerk ik dan meestal nog.

Nu van Urk staan 220 foto's in het mapje. En ik heb al een en ander weggedaan maar kan verder moeilijk keuzes maken. Ik zal er hier een paar plaatsen.

En terwijl ik dat doe merk ik dat ik over mijn eigen schouder mee kijk met 'andermans ogen'. Tja, nu zijn er toch veel meer fotootjes die echt weg kunnen, zie ik. Deze die hier staan zijn onbewerkt en heb ik zoals ze genomen zijn gepubliceerd. Als je ze aanklik komen ze groot op je scherm.6 opmerkingen:

 1. Urk is in ieder geval een mooi foto object, je maakt prachtige foto's Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Die oude schepen met zwaarden....doe doen me wat. Zo'n zwaard raakt me op de een of andere manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oog voor detail en kleur, zo prachtig deze serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elly, ik heb deze serie van Urk nog eens bekeken. Op veel foto's net even dat accentje blauw. Opzet of toeval?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf ook maar eens op dat blauw van jou gaan letten. Ik neem aan dat je niet de lucht bedoelt maar hoofdzakelijk die paaltjes e.d.
   Nee dat is puur toeval Ferrara. Jouw oog is erop gevallen, dus.... blauw. hihi

   Verwijderen
 5. Ik blijf op enige afstand want ik wil niet door zo'n zwaard geraakt worden.
  Urk is mooi. Het ademt nog veel van vroeger. Al zal een echte Urker
  daar heel anders over denken.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...