dinsdag 6 mei 2014

Een humorvolle leraarDe lessen zijn alweer achter de rug en het 'gewone' leven en de dagelijkse dingen zijn weer begonnen. Nu gaat het erom alles in praktijk te brengen.

Ik las op Facebook bij Jewel Heart Nederland en aardige samenvatting waar de lessen over gingen.

"Over wat slim is om met je geest, je bewustzijn, je mind (hoe je het ook wil noemen) te doen. Je geest richten, een mentale houding trainen. Vrijgevigheid, moraliteit, geduld, enthousiasme, concentratie en wijsheid trainen (inderdaad, de 6 paramitas). Die training zal z’n vruchten afwerpen op alle terreinen, niet alleen op het gebied van spirituele ontwikkeling!"

Nou ik kan je verzekeren, dat is niet niets. Wanneer je daar echt diep over na gaat denken en met aandacht en oplettendheid je eigen handelingen en denken analyseert kom je soms tot opmerkelijke gewaarwordingen. Het is op een gegeven moment een hele bevrijding op te merken dat je met humor durft toe te geven dat je nog heel wat hebt om aan te werken.
Ik heb er weer een hele week de tijd voor gehad en hoop er mijn voordeel mee te doen in de komende tijd en het dagelijks leven.

De zaal in de pauze en mijn plekje op de grond links voor met rugleuning en statief waar ik het toestel vanaf haalde om de foto's te maken.Rimpoche is een doorgewinterde Tibetaans westerling en kent de westerse mentaliteit als geen ander. Dat maakt de lessen levendig.


Een humorvolle leraar.


1 opmerking:

  1. Fijn dat je weer terug bent en mooi dat je een leerzame en ook humorvolle week hebt gehad. En ach, dat jij, ik en vermoedelijk wij allen nog veel hebben te leren... het zou dom zijn het te ontkennen. Maar we kunnen ons gelukkig vasthouden aan die stalen gedachte dat de weg belangrijker is dan het doel... ja, de weg eigenlijk het doel IS.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...