zaterdag 22 maart 2014

Rust en ruimte.

Als je gewend bent iedere morgen vroeg op te staan valt het niet mee om uit te slapen op zaterdagmorgen. Ook al gingen we laat naar bed gisteravond, ik was vanmorgen voor zeven uur alweer wakker. Nog even blijven liggen maar de slaap komt niet meer.
Dan maar even naar de post kijken. En daar vond ik het mailtje dat de locatie waar ik wilde hangen niet beschikbaar was. Jammer, ik had er een beetje op gerekend. Helaas in de tussentijd schilder ik lekker verder. Ik moet er maar vanuit gaan dat ik niet mee kan doen zoals ik in mijn hoofd had. 

We hebben ook nog steeds niet geboekt voor de vakantie en meer weten over het beëindigen van Ferry's werk is ook nog steeds een vraagteken. Het kan nog wel even duren ook al had ik gehoopt het begin april te weten, maar het ziet ernaar uit dat het nog wel even aan kan lopen. Helaas.
 Zo blijft het leven wel spannend en kom ik steeds weer tot de ontdekking dat verwachtingspatronen niet handig zijn. Gelukkig zit ik, aan die gewoonten om me ergens vast op te richten, niet meer vast en wordt het makkelijker met teleurstellingen te leven. Voordeel is inderdaad dat het leven daardoor de nieuwsgierigheid prikkelt omdat je iedere keer weer voor nieuwe dingen die je niet had bedacht komt te staan.
Met nieuwsgierigheid leven en alles aanvaarden zoals het op je pad komt geeft rust en ruimte.1 opmerking:

  1. Verwachtingspatronen, je ontkomt er bijna niet aan. De kunst is bij te stellen als het niet gaat zoals je had gedacht(verwacht)
    Het is natuurlijk helemaal leuk als iets boven verwachting verloopt. Maar, het leven nemen zoals het komt en daarmee aan de slag gaan is dagelijkse kost en oh zo boeiend.
    Succes met de expositie en de andere zaken die jullie nog hebben te regelen. Echtgenoot en ik hebben het werkzame leven achter ons, een fase in ons bestaan die (ook) goed bevalt.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...