dinsdag 19 november 2013

Een weekje anders

Wat gebeurd er toch veel in een mensenleven. Op een blogje is het bijna niet meer bij te houden. De verschillende omstandigheden volgen elkaar in sneltempo op.

Afgelopen week had Fer vrij en hebben we heerlijk genoten van De Hoge Veluwe, Kröller MöllerHet Afrika Museum en andere uitstapjes en natuurlijk ook heerlijk samen thuis zijn.

Aan het einde van de week kwam de nieuwe kast en moest dit weekend de audio en TV erin. Dat had heel wat voeten in de aarde. Er liep nogal wat tegen en nu is het nog niet helemaal klaar.
Vroeger deed je dat soort dingen in een middagje, maar tegenwoordig komt er ten eerste heel wat meer bij kijken en ten tweede worden we een dagje ouder en heeft het tempo zich daarbij aangepast en dat is goed want haasten heeft geen enkele zin en een hapje met een drankje tussen de bedrijven door houdt ons uit de stress wat niet wegnam dat ik toch zondag weer uitgeteld met darmkverkrampingen  rondhobbelde niet door stress, maar doordat ik toch weer iets verkeerds had gegeten.. Gelukkig was het in de namiddag weer een stuk minder.

Verder wordt ik nogal bezig gehouden door mijn emoties rondom de ziekte van een dierbaar familielid en daar gaat ook veel energie in zitten dat is veel merkbaarder bij het ouder worden. Zo gaan goede en moeilijke dingen hand in hand en ben ik blij dat ik het leven zoals het zich voordoet aardig kan leven.

Gisteravond was er weer zo'n prachtige film van de gesprekken die Krishnamurti voerde met David Bohm en David Shainberg bij de Theosofiesche vereniging. Heel indringende gesprekken waar ik altijd stil van wordt. Het geeft veel stof tot overdenking en is niet gewoon aan het dagelijks denken. Het is niet altijd makkelijk de waarheid ervan in te zien. Ook dat drong soms moeizaam door tot Shainberg. Dat inzicht volgt pas na het opdoen van eigen ervaringen met het aandachtig kijken naar onszelf op de manier en met de vraagstelling die Krishnamurti aan ons geeft. Opmerkelijk vond ik weer dat het, ondanks het feit dat K. alle religie en traditie afwijst (wat ik niet vreemd vind)  ik dezelfde overdenkingen en analyses in de wijsheid traditie van de Leegt in het Boeddhisme tegenkom en er dus niet vreemd tegenover sta omdat ik me daar de laatste twintig jaar ook mee bezig houd. Misschien binnenkort maar weer eens iets over proberen te schrijven.


5 opmerkingen:

 1. Dat bezig zijn in huis is een heel gedoe, hè? Zelf kan ik er nu behoorlijk van genieten gelukkig, maar moet wel oppassen dat ik mezelf niet voorbij ren.
  En dus even tijd neem om je te groeten!!!
  Groet! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge wat een variatie vandaag. Hier moest een nieuw snoer gelegd, meteen het nodige stof geruimd op plekken waar je weinig komt. Om in jouw sferen te blijven...verheug me op een weekendje Oosten en maandag bezoek aan Haarzuilens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat je ondanks alles goed voort kan.
  Doe rustig aan alles op zijn tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes met de interne verbouwingen.

  Vraagje: ik wil ook al een tijdje zo'n Krishnamurtilezing organiseren bij onze vereniging maar ik heb geen idee waar ik die films/DVD's vandaan moet halen. We hebben nogal een oud bestand dus ik zoek ze met ondertiteling. Heb jij een tip?

  Ik heb films van K op You tube gezien. Of dat met Shainburg was weet ik niet. Wel zie je steeds dat als je met Krishnamurti sprak, alle vragen en weerwoorden afstuitten op de onwrikbare zienswijze van de meester. Hij liet niemand ontsnappen aan zijn filosofie (die overigens diep geworteld is in de Indiase samenleving) die zegt: ga op onderzoek uit in uzelf en dan met de aansporing: waar wacht je op, doe het NU.

  Ik verwacht een pittige nabespreking bij zo'n film. Dus mocht je mij op het spoor kunnen brengen, dan graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na de laatste film had ik alleen nog maar behoefte aan stil zijn en zelf tot ontdekkingen komen. En het grappige is dat je dan tot dezelfde ontdekkingen komt als hij, maar dan moet je niet in je eigen denken blijven hangen maar kijken diep van binnen of het echt werkt zoals hij de vraagstelling geeft
  . Die krishnamurti vereniging zit geloof ik hier in Arnhem, maar je kunt alles wat je wilt weten vinden op
  http://www.krishnamurti.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...