vrijdag 6 september 2013

De facetten van de diamant.

De mens wordt wel eens vergeleken met een geslepen diamant die vele facetten heeft. Ieder facet is anders en er zijn vele mogelijkheden en kleuren die het licht in prachtige kleuren uiteen laten val, Het licht dat uit één geheel lijkt te bestaan, maar gebroken kan worden en zichtbaar wordt in aparte kleurrijke stralen, die je in ons mensen kwaliteiten zou kunnen noemen en die door de diamant van ons leven stralen.
Een prachtige metafoor die op allerlei manieren gebruikt kan worden om dingen in onszelf zichtbaar te maken. Zo hebben we vele kwaliteiten die allemaal vanuit die binnenste lichtbundel in schitterende regenboogkleuren naar buiten kunnen komen. Het is maar net welke oorzaken en omstandigheden er zijn en hoe de stand van de diamant is ten opzichte van het licht.
Zo kunnen wij ons draaien naar de gewenste stand om de kwaliteiten te laten zien die in ons aanwezig zijn.
Soms worden we door iets speciaals gefascineerd en willen daar meer licht en ruimte aan geven, andere dingen weten we misschien al wel en zijn van zichzelf al duidelijk zichtbaar.
 We kunnen er tot op zekere hoogte voor kiezen waar we ons op willen richten en wat we willen laten zien van de diamant die we zijn. Soms lukt het soms lukt het niet. We kunnen als we willen er wat meer energie instoppen om naar het licht gericht te blijven met dat deel waar we op dat moment voor kiezen en als het niet lukt moeten we nooit vergeten dat er voldoende licht aanwezig is om uiteindelijk de hele diamant te beschijnen die al onze kanten de kans geeft zichtbaar te worden ook al liggen ze aan de onderkant van de diamant verborgen.

plaatje van internet


4 opmerkingen:

 1. Een TE slijpen diamant zou ik zeggen.(vergelijking mens)
  De waarheid kun je ook vergelijken met een diamant, er zijn vele facetten/kanten/mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Margreet daar kan ik me helemaal in vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en dat slijpen dat doen we ook aan elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie zijn het aardig eens. Dat is al een mooi begin voor een leuk diamantje :-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...