zaterdag 17 augustus 2013

De Fundatie, kasteel Het Nijenhuis in Heino

Alweer een week geleden dat ik mijn laatste berichtje hier plaatste.
Het komt er de laatste tijd niet zo van om tekstjes te plaatsen. Een tijdelijke kalm aan aktie? Misschien... De tijd zal het leren. Feit is dat ik het de afgelopen week erg druk heb gehad met het maken van de lay out voor het Magazine van Jewel Heart. Dat komt een paar maal per jaar uit en de ene keer steekt er meer werk in dan de andere keer, afhankelijk van de artikels die geplaatst worden en de beelden die ik erbij moet zoeken of maken.
Of heeft de tijd die daarin gaat zitten ook te maken met het ouder worden? Dat zou me niet zo bevreemden. Ik merk dat ik steeds eerder moe ben. Dat de dingen meer energie van me vragen en dus ook alles wat langzamer gaat. Ja ik zal toch wat bedachtzamer met mijn tijd om moeten gaan, want grote vermoeidheid leidt ook tot meer darmklachten heb ik ondervonden, dus ... alles op zijn tijd.

Gister waren we in het museum De Fundatie het Nijenhuis in Heino. Een heel mooie beeldentuin en ook in het kasteel waren prachtige kunstwerken te bezichtigen. Erg leuk en verrassend vond ik de werken van Hieron Presser. Ik kon me nauwelijks voorstellen dat zijn werk zou passen bij de inrichting van het kasteel maar het werd werkelijk een verrassing. Ik heb genoten van de prachjtige schilderijen en de mooie combinaties met het antiek van het kasteel.


Maar dat was niet het enige. Het was ook prachtig weer en we hebben genoten van de beeldentuin en de beelden die niet alleen in de Engels aandoende tuin met perkjes achter de ingang zichtbaar werd


Maar ook rondom in de lommerrijke bosschages


Het was een heerlijke dag.
Meer foto's op mijn Facebook pagina met deze link als je er bent ingelogd.

8 opmerkingen:

 1. aah, herkening, ik was er in het voorjaar ook met een blogvriend en heb ook erg genoten.
  Ik keek even op mijn blog http://allesverandert-7.blogspot.nl/2013/06/kasteel-het-nijenhuis_8.html#more en zag je dat er op reageerde :) Je hebt een paar dezelfde foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Heino zijn D en ik ook eens geweest of verwar ik het met Twickel?
  Ik weet het niet meer zo vlug ja in kastelen of grote herenhuizen die volstaan met kunstwerken is het heerlijk vertoeven. Bijzonder schilderij zeg....door engelen buiten de tijd worden getild?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de dichter Thomas Chatterton die zelfmoord pleegde en door engelen naar de hemel wordt gedragen. Onderin de lijst kijken afgunstigfe kunstenaars toe. Op het lint staat in het engels: Liever dan van honger doodgaan, neemt Thomas Chatterton arsenicum op zijn Londense zolderkamer en sterft op 17 jarige leeftijd. Bofkont.

   Ik heb een heel blad met foto's van de schilderijen en beschrijving.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ja prachtig hè. Het is een prachtige tentoonstelling. Ik was erg onder de indruk.

   Verwijderen
 4. Moet ik tot mijn grote schande bekennen dat ik niet wist(!) waar Heino ligt, dus even gegoogled en een ervaring wijzer. Een prachtig kasteel, Elly, waar je flink je hart hebt kunnen ophalen. De beeldentuin is eveneens niet te versmaden.

  ... en dat eerder moe worden naarmate je ouder wordt, komt me niet onbekend voor.
  Het hooi op mijn vork nemen wordt gaandeweg minder;-] Wanneer ik me hieraan aanpas, voel ik me energieker!

  ***

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken Heino van een logeerpartij die ons aspirantenelftal genoten bij de ouders van onze tegenstanders aldaar. Een fijn weekeinde en ik ben daardoor Heino nooit vergeten. Dat kasteel kende ik niet. Maar wat jij ons voorzet ziet er uit als een smaakvol geheel met een warme aankleding. Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beeldentuinen daar hou ik van. Als je nog 'ns in de buurt van Antwerpen bent ga dan zeker naar het openlucht beeldenmuseum Middelheim... je weet niet wat je ziet.
  Ik stuur een link, ouwe foto's maar ze geven een idee.
  http://ludwigdelatter.wordpress.com/2009/10/17/middelheimpark/

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...