maandag 29 juli 2013

Nieuws van Veroni

Veroni wordt geïnterviewd door Javier Guzman


Zojuist een feestje achter de rug in Burgers Bush vanwege het 10 jarig bestaan van Intermobiel, de stichting die Veroni tot leven wist te brengen en ontwikkelde tot een prachtig hulp en communicatie middel voor minder mobiele jongeren. Een enorm werk waar zij zich vele uren aan wijde samen met Emile om daar een florerende stichting van te maken ondanks haar eigen grote lichamelijke beperkingen waardoor ze na inspanningen als zo'n 10 jarig bestaan weer voor enkele weken niet on line kan zijn.

Nu komt ze weer op de TV aanstaande zaterdagavond in achter de voordeur op Ned. 2 hieronder haar eigen aankondiging.

Hoi,

In maart 2013 benaderde het NCRV programma de Arnhemse uitdaging, een instantie van de gemeente Arnhem die Arnhemse goede doelen in contact brengen met het Arnhemse bedrijfsleven. Ze vroegen of ze nog iemand kenden met een bijzonder levensverhaal. Alle 3 medewerkers noemden mijn naam. Ze belden me op of ik het oke vond dat ze mij naam doorgaven. Prima dus! Begin april zijn ze twee dagen komen filmen. Het was een hele fijne ervaring met het redactie team dat erg veel rekening met mijn beperkte energie hielden. Het eindresultaat kun je dus op zaterdag 3 augustus om 19.35 op Nederland twee bekijken. Op zaterdag 10 augustus wordt deze uitzending herhaald op Nederland 2 om 14.00.
Het persbericht vind je hieronder.

Ik ben zelf de komende weken niet online door de Intermobiel feestdag op 27 juli waar we het tien jarig bestaan van Intermobiel vieren.

Veel kijkplezier gewenst,
Groetjes Veroni Steentjes

Zaterdag 3 augustus  Veroni Steentjes in het NCRV programma ‘Achter de voordeur’
Hoe ziet aangepast wonen er nu eigenlijk uit?

Arnhem – 3 augustus 2013 Wat is het verhaal van de buren in je straat? Weet jij wie je buurman of buurvrouw écht is? Klopt het wel hoe je over hem of haar denkt? In de nieuwe serie van  het NCRV-programma Achter de voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en leven. In iedere afleveringen komen twee portretten aan bod. Opzaterdag 3 augustus 19.35 uur om Nederland 2 is te zien hoe  onbekende buren de woning op de Bertha von Suttnerstraat 19 in Rijkerswoerd in Arnhem bezoeken. De bewoonster deed mee om te laten zien dat je ook met een lichamelijke beperking veel uit je leven kunt halen en dat je je dagen zinvol kunt vullen. Er zijn helaas nog veel vooroordelen en mensen durven moeilijk contact te zoeken.

Veroni Steentjes is dag en nacht aan bed gekluisterd door posttraumatische dystrofie, een complicatie die kan ontstaan na een letsel of operatie. Bij Veroni is de oorzaak een  onschuldige val over een muurtje toen ze 12 jaar was. Daar begint de pijn. Na een operatie verspreidt de dystrofie zich over haar andere ledematen. Nu ligt ze al bijna 20 jaar op bed. Ze  woont in een aangepaste woning. 14 jaar geleden leert ze Emile kennen die dan als militair in Macedonië zit. Veroni reageert op een oproep om te schrijven en Emile beantwoordt haar brief. Eenmaal terug in Nederland zoekt hij haar op en gaat niet meer weg. Veroni heeft in 2001 Intermobiel opgericht metwww.intermobiel.com voor en door jongeren met een lichamelijke beperking. Veroni geeft ook meditatielessen die via de telefoon te volgen zijn. Het Tibetaans Boeddhisme leert haar om bij de dag te leven.

Op zaterdag 10 augustus wordt deze uitzending herhaald op Nederland 2 om 14.00.

2 opmerkingen:

  1. De grootste bewondering voor Veroni. Van mijn broer weet ik wat het is om de hele dag te moeten liggen en afhankelijk te zijn van alles en iedereen. En ook hij bleef altijd positief. Van deze mensen kunnen we nog veel leren.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...