maandag 6 mei 2013

Veiling

Een fijne week in Nijmegen met Gelek Rimpoche zit er weer op. Veel goede dingen gehoord, oude bekenden ontmoet en leuke activiteiten bijgewoond. Leuk vind ik het nog even te vermelden dat we een veiling hielden ten bate van de Jatson Chumig school in Lasa en die bracht onwaarschijnlijk veel op voor een spontane actie. Ook twee schilderijen van mij werden geveild. Het was een waar feest met een veilingmeester die deze onverwachte actie op touw zette en het met veel hilariteit wist vol te praten.
Alles is alweer voorbij en de aankomende week is voor mij ook helemaal volgepland. Vanmorgen  vroeg komt mijn jongste kleinkind een nachtje logeren. Ook daar kijk ik weer naar uit, want nu is het nog heel vroeg, de zon is net op en kan ik nog even wat regelen. Het ziet ernaar uit dat het een druk voorjaar wordt.
Maar tussen alle bedrijvigheden door is het wel de bedoeling rondom mij heen te kijken en te genieten van de prachtige groenen die nu volop in verandering zijn. De bloesembomen zijn schitterend dat zal niemand zijn ontgaan. Het is werkelijk een feest de mogelijkheid te hebben om je heen te kijken. Ieder moment is anders en dat merk ik het meest als ik uit mijn raam naar die machtige rode beuk kijk in het ochtend zonlicht. Ieder ogenblik wijzigt de lichtval daarop in een schitterend spel van de zon die op onze aarde zijn stralen laat vallen. Ik kan me niets mooiers voorstellen. Lichtval maakt alles bijzonder.


3 opmerkingen:

 1. Ben ook altijd weer geboeid door lichtval.
  Fijne week, Elly!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Elly
  Het licht verandert alle dingen tot iets verwonderlijks.
  Veel plezier de komende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zat flink vol bij de veiling. Fijn dat het zoveel opbracht.
  En die lichtval...ja, mijn broer kon het daar ook zo over hebben.
  Soms moest hij echt stoppen omdat het licht niet meer goed was.
  Hier lees ik dat terug. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...