maandag 4 februari 2013

Inpakken en nostalgieStraks ga ik voor het eerst weer naar de KWA om te schilderen. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Nu eerst maar alle spullen om mee te nemen, inpakken. Ik hoop dat ik niets vergeet en ik heb nog geen idee waar ik voor kom te staan. Ik laat alles maar over me heen komen en zal me straks bewust bepalen bij wat IK wil gaan doen. Dat klinkt misschien wat egocentrisch maar als ik zelf iets neer wil zetten is het niet handig vergelijkingen met anderen te maken, dat kan me uit mijn eigen midden trekken. Naderhand is het niet erg meer en misschien juist goed om kritisch aan de hand van het werk van anderen naar je eigen werk te kijken. Dan kan ik er wel wat van leren. Zowel dingen die een ander beter of anders doet als van wat ik van mijn eigen werk een goede vondst vind.

Ach het zijn theoriën die ik hier ter plekke bedenk, hoe het echt gaat verlopen zal ik straks wel zien. Ik hoop er weer plezier in te krijgen.

Een foto uit 1982 tijdens een open dag van de KWA sta ik hier helemaal achterin op de foto te kijken naar Gonnie van Nellestein . Die bezig is een portretje te schilderen.
ER was ook een verloting aan verbonden en tot mijn grote verassing won ik de eerste prijs. Een aquarel van Ap Dekkers, oprichter en begeleider van de KWA  in die tijd. Hij is intussen overleden.
Helaas kwam ik toen thuis tot de ontdekking dat het lotje van mijn vriendin was. Ze gaf het mij mee in beheer.
Het schilderij hangt nog steeds boven haar bank


Er is natuurlijk veel veranderd in dertig jaar. Ik ben benieuwd.
6 opmerkingen:

 1. Elly ik wens je heel veel plezier vooral,geniet ervan, dan leer je op zijn gemakkelijkst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Novelle. Gaat vast lukken.:-)

   Verwijderen
 2. Ja jij bent ook veranderd als ik de foto's bekijk, Elly, hihi.
  Veel plezier, ginder, vooral!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk gehad? ik gaf je een antwoord op je je reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie oude foto's. Ben jij degene die dat aquarel vasthoudt?

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...