maandag 14 januari 2013

Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Afgelopen week heb ik nauwelijks tijd gehad voor mijn dagelijkse dingen. Maar gelukkig heb ik die wel gedaan. Het bloggen is er een beetje bij ingeschoten. Maar nu is het Jewel Heart Magazine zo goed als klaar en de lay out weer verzorgd. Nog even de puntjes op de i en dan kan het naar de drukker. Het is een dubbel nummer geworden met interessante artikelen. Ik vind het dan altijd weer leuk als het op de plank ligt en het er goed uitziet.

De week is weer begonnen en na een fijn weekend liep vanmorgen de wekker om 5.30 uur af. Meestal stap ik dan mijn bed niet weer in als Fer de deur uit is want het duurt minstens een uur voor ik in slaap val en word dan zo gammel wakker. Opblijven geeft me de gelegenheid even een blogje neer te zetten. En hier ben ik dan weer. En het is best fijn zo vroeg op als ik eenmaal mijn bed uit ben. Maar zo denk ik er niet over als de wekker afloopt hoor  :-)

Zaterdagmiddag zijn we in het Museum van Moderne Kunst in Arnhem geweest. Ik heb weer genoten. Er waren schitterende tentoonstellingen en veel te veel voor één middagje. Het boeit me altijd weer te merken dat, als ik me meer verdiep in kunst die me op het eerste gezicht minder aanspreekt en ik leer de achtergronden en visies van de kunstenaar herkennen, hoe anders ik dan ga kijken en het werk heel anders ga waarderen. Het lezen van de achtergrond informatie is dan zeker ook belangrijk geworden om inzichten aan te passen en me breder op te kunnen stellen.

Ach zo is het natuurlijk met alles. Als je niet voldoende afweet van iets kun je er ook geen oordeel over hebben.   Je functioneert het beste wanneer  gevoel en denken samen komen. Alleen op gevoel afgaan geeft een vertekend beeld want dan breng je slechts je emotionele waarden naar de oppervlakte. En dat heeft altijd de kleur van de eigen bril waardoor je kijkt.  Alleen op denken afgaan houd je vast in de materie. Samen maken ze je de mens die je bent. Als één geheel beïnvloed door alle dingen en omstandigheden rondom. Het denken geeft je de mogelijkheid je gevoelens bij te stellen waar nodig of waar je dat belangrijk vindt.

Drie of vier wanden met eigen collectie
Fotowerk met een intrigerende videofilm van Erwin Olaf
Marlene van Marlene Dumas

En neorealisme

Schuhmacher


Om maar te zwijgen over Willink, Pyke Koch, Dick Ket, Mankus etc.


7 opmerkingen:

 1. Dat groot liggend naakt op de eerste foto springt er voor mij meteen uit.
  Vrouw met de 'klap op de bek gehad kin' zou dicht bij mijn eigen manier van werken kunnen komen.
  Slaan doe ik gelukkig niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had ik ook gezien Walter. Het werk van Dumas spreekt me altijd erg aan. Evenals...

   Verwijderen
 2. Wat een variatie aan stijlen. Van mij geen oordeel hoor. Ik zou niet durven zeggen dat ik verstand van kunst heb. Maar dat hoeft toch niet persé een voorwaarde te zijn? Hoe dan ook, voor mij speelt de gevoelswaarde een grote rol. Het lijkt me heerlijk hier rond te dwalen en gewoon te kijken. Fijn zo'n blogje. Mocht je trouwens fotograferen. Vaak mag dat helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom regelmatig tegen dat het wèl mag Plato. Soms inderdaad ook niet.

   Verwijderen
 3. Heerlijk, dwalen door een museum. Ik hou de jaarkaart dan ook in ere. Eerlijk gezegd vind ik de informatie in veel musea zo beroerd aangebracht dat je het amper kunt lezen of je in onmogelijke bochten moet wringen.

  Bij Willink en Koch die je noemde moest ik aan de Scheringa-collectie denken. Prachtige stukken hingen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Musea zijn heerlijk om in rond te dwalen en gewoon maar kijken en je verwonderen.Prachtig en ja als je
  iets meer weet over de schilder en beeldhouwer zelf van de werken dan maakt dat het toch wel iets mooier inderdaad.Ik fotografeer alleen de werken in een museum als iets me echt raakt anders knip je maar in het rond en dan verkwansel je je vreugde van het nagenieten.Ach ieder gaat daar weer anders mee om .Maar zo doe ik het meestal maar.Ik doseer graag zoveel kan ik niet tegelijk bevatten.Nou ja ik al ophouden met tikken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi blogje dus (glimlach)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...