maandag 7 januari 2013

Inner Worlds, Outer Worlds

7 opmerkingen:

 1. Elly,

  Een boeiende film, maar ook nog een hele weg te gaan!
  Bij deel vier kwam de volgende senryu bij mij op, die je wellicht al eens gezien hebt.

  --------------------------------

  zeg mij wie je bent

  schijnbaar ondoorgrondelijk

  geef jouw hart ogen

  --------------------------------

  jeer

  p.s. bedankt voor jouw reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry Elly ik kijk maar niet misschien later wel eens.Ik ben bang dat het me teveel raakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elly, mij heeft de film helemaal niet geraakt. Ik kreeg hem namelijk niet aan de praat. Ik begrijp niet waarom. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de filmpjes natuurlijk ook op youtube gevonden en daar doen ze het wel. Vreemd he?

  Even over dat primitieve godsbeeld op mijn logje. Dat was natuurlijk ook de bedoeling. Het was bedoeld als een luchtige manier anderen aan het denken te zetten over bepaalde zaken die in een mensenleven een bepaalde rol spelen. Het ego bijvoorbeeld. Dat betekent ook dat ik niet tot in diepste details ga beschrijven. Jij vindt dat beperkt: ja natuurlijk, dat was dan ook zo de bedoeling. Mijn vraag aan jou is: zit jij niet ZO diep in je materie dat je er niet meer van los kunt komen. Af en toe even relativeren kan heel goed zijn. Nu zit het in je natuur om het ook hier niet mee eens te zijn, maar dat accepteer ik :-). Mij helpt het om ook van mijn diepste gedachten af en toe afstand te nemen en de dingen te laten zijn zoals ze zijn. Maar in zo'n stukje... ik ben altijd benieuwd wat er dan in mensen opkomt. Veranderen kan ik niets. Zelfs de grootste cabaretiers hebben wel eens moedeloos gezegd: ik houd er mee op, ik kan eigenlijk niets veranderen, niemand bereiken. Nee, logisch, iedereen volgt zijn eigen pad. Ik schrijf voor mezelf, jij schrijft voor mezelf en we hoeven ons geen illusies te maken: de wereld zullen wij niet een milimeter kunnen veranderen. Dit weten maakt me rustig en het maakt mij het relativeren mogelijk.

  Enfin....dit allemaal naar aanleiding van drie regeltjes van jou. :-) Goed he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het grappig hier weer te constateren dat jouw beeld van mij anders is dan mijn zelfbeeld (als ik dat al heb want dat zelfbeeld wordt steeds ongrijpbaarder:-) en dat is goed. In een vorig blogje liet ik dat beeld van jou over mij maar voor wat het is, want iedereen mag me zien zoals die wil. Maar ik denk in ieder geval niet dat ik 'niet los kan komen van de materie' waarmee jij waarschijnlijk bedoeld mijn ideeën filosofieën etc. Dat ik niet kan relativeren en me verhard in mijn (voor jouw idee) spirituele denken dat in jouw ogen waarschijnlijk niet erg rustgevend is.
   Wel denk ik in jouw reacties te lezen dat jij niet begrijpt hoe mijn denken voelen en leven in elkaar steekt. Als ik lees dat jij dingen nodig hebt om te relativeren en rustig te maken. Daar verschillen we fundamenteel van elkaar denk ik. Die 'dingen' ideeën of denkbeelden heb ik niet nodig. Ik mediteer en vind daar de rust in mijzelf en niet in denkbeelden en relativeren. Misschien lastig te interpreteren dus accepteer dat maar hihihi.

   Voor mij is het materiële leven en spiritualiteit niet verschillend van elkaar het hoort onafscheidelijk bij elkaar het is niet iets op zichzelf bestaands als twee verschillende zaken. Daarbij zie ik de betrekkelijkheid van al mijn doen en laten heel goed. Ik denk vaak genoeg al ben ik geen groot cabertier :-) Ïk houd ermee op". En ga dan toch weer rustig door met wat ik graag wil doen omdat ik, je ziet het goed doe wat ik wil doen zonder me illusies te maken.

   Ik maak me geen illusies over wereldverbetering, maar weet gelijktijdig dat iedereen een groot verschil kan maken voor zijn/haar omgeving en misschien wel verder dan dat. Zowel het één als het ander bestaat.

   Veranderen kan ik alles! Niet de ander kan ik veranderen of de omstandigheden maar wel hoe ik omga met wat er IS. En dat scheelt een slok op een borrel.

   Verder heb ik van mezelf niet de indruk dat ik het nodig zou hebben iets te weten dat me rustig maakt. Niet in dit leven ook niet over na dit leven. Onafhankelijk van welke filosofie dan ook. Ook al hang ik het één meer aan dan het ander. (reïncarnatie, hemel of hel bijv.) Ik BEN rustig of ik BEN opgewonden, actief, agressief, betrokken etc. maar bewustwording daarvan vind ik interessanter. Ik hoef niets te zijn maar ik ben wat ik in ieder moment ben en dat is ieder moment anders. En daamee kom ik weer bij mijn zelfbeeld dat steeds ongrijpbaarder wordt :-)

   Je hebt me weer aardig uit de tent gelokt Plato hahaha.
   Leuk om weer eens te brainstormen met je.

   Verwijderen
  2. Allemensen, dit is helemaal uit de hand gelopen hahaha.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...