dinsdag 1 januari 2013

Het leven is een wonder

En nu, na dat vorige epistel denk je misschien dat ik een atheïst ben of ... weet ik veel wat jij denkt.
Maar ik ben helemaal niets.
En ik denk dat god iets is dat aan ons bevattingsvermogen te boven gaat iets alles overstijgends en gelijktijdig in alles aanwezig. Eigenlijk kan je daar niet eens over praten zoals in de joodse traditie wordt gezegd. Ook in de mystiek vind ik herkenning.

Wat ik doe is gebruik maken van een Tibetaans Boeddhistische methode om te leren en uit te groeien tot een volledig mens.  Wat ik nog lang niet ben, want er zitten in ons mensen zo verschrikkelijk veel mogelijkheden. Dat is eindeloos en zo wandel ik rustig verder en zie wat zich op mijn pad voordoet. Maak daar gebruik van en leer soms door te doen en soms door het te laten. Binnen die enorme ruimte waarin alles mogelijk is omdat niets vaststaat en wij onwetend zijn  probeer ik mijn leven zin te geven.
Het belangrijkste vind ik te leren aandachtig te zijn en op te merken wat zich afspeelt in mijn denken-voelen. Mijn 'mind' zeggen de Engelsen waardoor ik opmerk dat ik geen minuut dezelfde ben en soms versteld sta van mijn eigen functioneren.
Het leven is een wonder.

4 opmerkingen:

 1. Gelezen Elly
  alles in en om ons heen is en wonder
  elke dag wat zeg ik elke minuut is nieuw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kies je?


  eeuwig bestaan als een steen
  of slechts even
  als mens leven
  ook al is die ervaring in leen  Ja, het leven is een wonder zelfs voor de armste donder.
  Met bewondering gelezen, Elly!
  Nogmaals bedankt voor jouw hartverwarmende reactie op mijn blog.
  Je bent een fijne Dame!
  Lenjef

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien ben je soms wel eens TE fanatiek bezig om toch vooral een zo goed mogelijk mens te worden. Een sporter kan soms zo hard trainen dat hij op de wedstrijddag bekaf is. Door te vaak met je beperkingen te zien en deze te willen verbeteren, geniet je dan nog wel van hetgeen al voor handen is? Dat vraag ik me wel eens af?
  Volgens mij ben je al een goed mens. De ervaringen in je leven(s) maken je langzamerhand beter. Maar forceren door extreem je best te doen, gaat je niet extra helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja grappig is dat. Een mens komt toch heel anders over dan zijn zelfbeeld is. In jouw beschrijving over mij zie ik mezelf niet terug Plato.
   Eerlijk naar mijzelf kijken (en dan nogmaals) met alles erop en eraan, wil zeggen dat ik met aandacht in het leven wil staan en verder helemaal niets van wat jij daaruit concludeert.

   Dank voor je goede raad. Ik weet dat het goed bedoeld is en zal nog eens oplettender zijn en kijken of mijn zelfbeeld misschien toch niet klopt en ook kijken of jij er dan toch naast zit. :-).

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...