woensdag 14 november 2012

Rodin

Vandaag zijn we in het Singer museum van Laren geweest.
Daar is een prachtige tentoonstelling met erotisch werk van Rodin. Beelden en tekeningen. Ik heb daar werkelijk mijn hart op kunnen halen.
Jaren geleden of moet ik zeggen decennia geleden was ik in Musee Rodin, Parijs en was helemaal verkocht. Ik weet nu dat er niets verloren is gegaan van de herinnering en het bijbehorende gevoel toen ik zijn werk hier weer zag.

Ik mocht er natuurlijk geen foto's maken dus leende ik een plaatje van internet maar dat haalt niet bij de werkelijkheid van een wandeling door het museum. Het gemak waarmee Rodin zijn modellen lijkt neer te zetten in de meest erotische poses, waarbij hij zelfs niet eens naar het papier keek waarop hij tekende, is onvoorstelbaar. Hij weet zijn liefde voor de vrouw en de kunst zo mateloos boeiend over te brengenIk heb in Laren mijn fascinatie weer  ruimschoots opgehaald. 4 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens! Die onderste aquarel? is die ook van Rodin? Ik heb vooral veel beeldwerk van hem (of Camille Claudel) gezien. Ook in Parijs. Mooi museum!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hij maakte heel veel van zulke aquarellen. Kijk maar http://www.musee-rodin.fr/fr/collections/dessins

   Verwijderen
 2. Die man moet bepaald een spannend leven hebben geleid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het filmpje bekeken van je toegestuurde link. Inmiddels enthousiast geworden zal mijn Red Rooster binnenkort koers zetten richting Laren.

  nota bene: het is het bewuste Tibet journaal dat ik thuisgestuurd kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...