woensdag 7 november 2012

Op gang komen

Ik vind het erg moeilijk weer een beetje op gang te komen met schilderen. Iets weerhoudt me om er weer vol op in te stappen. Aan alle kanten voel ik belemmeringen en blokkades zowel in als buiten mezelf.
Wat ik daar wel als plezierig aan ervaar is dat wanneer ik een stapje achteruit doe en naar mezelf kijk er dan dingen tevoorschijn komen die heel herkenbaar zijn. Ik kom overwegingen tegen waarvan ik dacht dat ze achter me lagen en ik er geen hinder meer van had, maar ik vergis me lelijk. Sommige spelen nog altijd een rol. Als de omstandigheden er rijp voor zijn poppen ze naar boven. Zo leer ik mezelf steeds beter kennen. In de meest eenvoudige zaken komen ze naar boven.Verder zijn er fysiek ook obstakels, te weinig ruimte om doeken te plaatsen, het wordt daarom tijd gewoon lekker op papier te gaan werken, alhoewel ik me hier ter plekke bedenk dat het ook zijn problemen geeft, want om te leggen heb ik misschien nog meer ruimte nodig dan om doeken rechtop in de kelder te plaatsen. Bovenop de linnenkast kan nog wel wat liggen maar die is niet breder dan 60 cm. en breder papier hangt eroverheen waardoor de deur niet meer open of dicht kan hahaha. En verhuizen is ook geen optie want we hebben het hier best naar ons zin. Zeven jaar geleden had ik nog een hele kamer als atelier en een zolder om op te slaan.

Zo zie je maar hoe alles zijn voor en nadelen heeft. Wie had het daar ook alweer over ?? :-)

Wat zal het heerlijk zijn me weer volledig uit te leven in vormen en kleuren. Of ik dat kan op dit moment en op mijn eigen manier...?

Drie keer heb ik deze al overgeschilderd en waarschijnlijk haal ik hier ook wel weer voor een groot deel of helemaal de witkwast overheen.
Ach het werkt in ieder geval ruimte besparend.

UPDATE

het is geschied, de witkwast deed weer zijn werk.
En het voelt goed.


4 opmerkingen:

 1. De 'witkwast' kan opluchting geven en letterlijk ( en figuurlijk)nieuwe ruimte creëren. Voor mezelf bedenk ik me nu; het is een soort onthechten aan waar je mee bezig bent.
  'Onthecht' durven/kunnen schilderen. Dat is de volgende stap.
  Wow, ik ga trachten het vandaag weer toe te passen, desnoods plens ik er een sloot water overheen als ik halverwege ben! Joepie!!!
  Groetjezzzz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heerlijk hè Walter. Niet alleen ruimte besparend maar ook ruimte creërend. Leven en schilderen.
   Die onthechting begint soms heel simpel maar wel ingrijpend.

   Verwijderen
 2. Elly,

  Na mijn verhuizing en ook gedurende de afgelopen maanden vind/vond ik het moeilijk om op gang te komen.
  In zekere mate woeker ik nu ook met de ruimte, niet voor mijn gedichtjes, want die nemen niet zoveel ruimte in.
  Ik heb van veel spullen afscheid moeten nemen en het zal van nog meer moeten. "Onthechten is vechten".

  Groetjes en bedankt voor je lieve wensen.

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De witkwast? Gaat dat zo? En dan maar weer opnieuw schilderen?
  Toch wel makkelijk.
  Plato doet alleen aan virtueel witkwasten.Op de oude weblog stonden 776 verhalen. Nu nog maar 584. Over al die artikelen is de witkwast gegaan. Te oubollig, te nikserig. En dan moet het weg of overnieuw.
  Of ben ik dan te kritisch?

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...