donderdag 22 november 2012

Eeuwige stroom

Sommige dingen ontstaan met grote snelheid, andere dingen verdwijnen met grote snelheid; en een deel van wat nu ontstaat, is alweer verdwenen. Beweging en verandering vernieuwen de wereld constant  net als de ononderbroken stroom de oneindigheid der eeuwen constant vernieuwt, Aan welke van alle dingen die voorbijsnellen in deze vliedende stroom waarin niets blijft zou jij een hoge waarde willen hechten? Dat zou zijn alsof je verliefd werd op een van de mussen in de lucht terwijl die alweer uit het zicht is verdwenen.

Marcus Aurelius.


4 opmerkingen:

 1. Hai Elly een constante vernieuwing om ons heen en in ons natuurlijk ook.Mooi dat je dit publiceerde.Niks kun je behouden echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wijze woorden Elly, waar ik me geheel in kan vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch zijn al die veranderingen niet tolvrij. De wereld gaat steeds meer op een monopolyspel lijken. De rijken die rijker worden, steeds meer mensen die het hoofd niet boven water kunnen houden. En de I-pads die desalniettemin in de etalage pronken. Wat zou Marcus daar van gezegd hebben? Misschien dat al die verschillen spiritueel aanvaardbaar, ja zelfs noodzakelijk zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn persoonlijke idee daarover is, want ik kan natuurlijk niet voor onze Marcus spreken, dat wij mensen bepalen of ze tolvrij zijn en ik denk dat we daar een groot probleem hebben. Dat ze noodzakelijk zouden zijn daar geloof ik niet in, want we veroorzaken het gewoon zelf. Hoelang kan deze menselijke 'hebbe' maatschappij nog stand houden? Spiritualiteit heeft voor mij te maken met loslaten van gehechtheden en de maatschappij verkondigt het tegenovergestelde en... de maatschappij zijn wij. De spiritualiteit is in de economie, waar we allemaal deel van uitmaken, ver te zoeken
   Ik ben daar niet zo optimistisch over. Er zijn al vele beschavingen aan hun eigen ontwikkeling ten onder gegaan.
   Zou de onze de volgende zijn? Een eeuwig doorgaande beweging?

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...