woensdag 28 november 2012

Een tweede

En dan ook nog een tweede die ik ook in het plakboek plakte.


Deze twee samen praktiseren  zou geweldig zijn en gelukkig maken.

3 opmerkingen:

 1. vooral dat laatste spreekt me erg aan. Goed doen is geen kwestie van opleiding of niveau. Iedereen kan het aanpakken. Heerlijk ware opmerking die de vloer aanveegt met al die mensen die beweren dat je voor een bepaald geloof eerst jaren gestudeerd moet hebben of dat je er een dure cursus voor moet volgen.

  Fantastische man. En dan te denken dat hij door goddelijke inspiratie van de andere Lama's is gevonden om de oude Lama op te volgen. Als je zulks leest denk je: zal dat wel waar zijn? Maar deze Dalai Lama maakt zijn positie meer dan waar.

  Ik hoop dat hij een opvolger krijgt en dat deze in een vrij Tibet mag wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik meen te hebben gehoord Plato dat hij niet wil dat er naar een reincarnatie wordt gezocht of dat hij heeft gezegd niet te incarneren en of dat zo is????
   De omstandigheden zijn niet al te best zo buiten hun eigen cultuur. 'Onze eigen' Gelek Rimpochee, een neef van de D.L. en gelijk met hem opgeleid, heeft zelf al 'westerse' maatregelen getroffen mocht hij overlijden.

   De Tibetaan is heel erg met de voetjes op de grond en ook een incarnatie zal eerst nog moeten bewijzen dat hij 'waardevol' is. De Dalai Lama heeft dat zeker bewezen.
   Dank voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Elly, nog bedankt voor je opmerking bij het Piet-interview. Ik zag alleen net met mijn slaperige hoofd dat ik een verkeer mailadres had vermeld. Nu staat het goede er in. Dus mocht je ook een vraagje voor Piet hebben, dan moet het naar dat nieuwe nummer.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...