maandag 10 september 2012

Ik vind het gewoon mooi


Nog afgezien van de betekenis van de mantra waarin ik visueel kan zien hoe mantra in beoefeningen gevisualiseerd, gelezen kan worden tijdens de recitatie en daardoor concentratie-contemplatie bewerkstelligen.
Wetend dat allles: lichaam spraak en geest één geheel is aanwezig in mijzelf en zo ontwikkeld kunnen worden. In aandacht geoefend.

Geen dogma maar beoefening om volledig in het leven te kunnen staan.

I meditate on you, who increase fragrance and nourishment. From powerful disease, bondage and death free us into immortality.


Mahamrityunjaya Mantra (Hinduism) & Medicine Buddha's Mantra (Buddhism)
Mantra singer: Hein Braat
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahamrityunjaya_Mantra 
http://en.wikipedia.org/wiki/Medicine_Buddha 
http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism_and_Hinduism
http://www.heinbraat.com/en

Peace and Love for All


7 opmerkingen:

 1. Elly, als ik je vertel dat ik meer dan een uur gefascineerd naar dat (mooie) bewegende plaatje heb gekeken, geloof je me dan?

  Het is niet waar. Ik heb even gekeken. Maar ik voel geen behoefte aan mantrazingen of mediteren. Maar ik kan ik me voorstellen dat anderen daar wel behoefte aan hebben.
  Ooit deed ik een mantra van 40 minuten. Iedereen was in vervoering. Ik zat er wat ongelukkig bij. Kennelijk loopt mijn weg anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig Plato, nou dat bedoel ik nou. Ze zijn niet bedoeld om in vervoering te geraken. (Als dat mystici overkwam hadden ze er zelfs weerstand tegen)Ze zijn bedoeld om je werkelijke zelf tegen te komen. In jouw geval de opmerkzaamheid dat je er ongelukkig bijzat. Dat is de essentie daar gaat het om, dat is wat er bij jou naar boven kwam. Zo leer je jezelf kennen.
   Tegenwoordig worden er zoveel onnatuurlijke dingen aan toegeschreven die dan bovennatuurlijk worden genoemd.
   Jezelf leren kennen met alles erop en eraan, steeds andere gevoelens en afdwalingen tegenkomen. Merken dat je NIET in rust bent. Maar ook merken dat je op een gegeven moment WEL in rust kunt zijn.
   Er wordt gezocht naar een warm bad en dingen waar we ons goed in voelen. Dat is geen spiritualiteit. Dat is materiële spiritualiteit zoals Reflexxus een keer zo juist opmerkte.

   Maar hiermee wil ik niet beweren dat je iets zou MOETEN met mantra's en mediteren hoor. Maar ik vind het wel belangrijk dat de authenticiteit van de dingen bewaard blijft en niet verloren gaat door onze ideeën van zelfgenoegzaamheid. Prima hoor, een warm bad, maar daar gaat het van origine NIET om in meditatie e.a. zaken.

   Verwijderen

 2. de mool mantra door Deva Pramal...prachtig ook. (ik zette hier de link maar die werd niet geaccepteerd...maar je vindt haar wel op youtube.

  dank je Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hetzelfde een beetje als Plato.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn velen met jou Margreet en ook mij overvalt het af en toe. Het is goed dat op te merken. Daar is één van de dingen waar meditatie voor is bedoelt, om opmerkzaam te worden.

   Verwijderen
 4. Gewoon erg leuk dat je dit soort dingen plaatst.
  Of is mijn opmerking dan niet discutabel genoeg?
  ( Hihihi...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas maar op! Anders ga je over de knie. :-)

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...