vrijdag 20 juli 2012

Manjushri


Ik ben aan het oefenen met mijn nieuwe camera. Die moet ik weer helemaal opnieuw uitvinden. Alle instellingen zijn toch weer net even anders en zitten onder andere knopjes dan ik gewend was. Maar ik ben er heel blij mee. De kop foto is een van de oefeningetjes met tegenlicht en de AEL knop om de belichting vast te houden op het onderwerp.

En dan meteen maar even vertellen dat dit een beeld van Majushri is. Hij vertegenwoordigt de kracht en  de kwaliteit van de wijsheid. De verschillende Deities (goden is niet zo'n  goede vertaling. In het Nederlands zou verbindingswezens meer op zijn plaats zijn) in het pantheon van het Boeddhisme staan allemaal voor specifieke kwaliteiten waar je je mee kunt verbinden en je eigen maken.
Het vlammende zwaard in zijn rechterhand doorsnijdt alle onwetendheid. In zijn linkerhand houdt hij het boek van de transcendente wijsheid, meestal op een Lotusbloem. Helaas is mijn beeld niet compleet en mist het boek, maar mooi vind ik het wel. 


12 opmerkingen:

 1. Een prachtige 'banner' zal het zijn als je de letters wat aanpast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hè nee Walter, dat vind ik nou juist zo mooi :-( ♥.

   Verwijderen
 2. Hé, das vreemd...ik zie ze nu beter! ;-)zal wel komen omdat ik frontaler voor m'n scherm zit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, mooie boeddha bovenaan.
   Ikzelf heb diverse boeddha's ze stralen zo'n rust en stille wijsheid uit.

   De tekst in mijn blog is niet van mijn hand. Ik doe altijd enorm mijn best om de bron erbij te zetten, google me soms wezenloos omdat ik perse wil weten waar het vandaan komt. En ja, waarom zou ik willen claimen dat het van mezelf is? Maar sommige teksten vallen niet te herleiden. Aan de rechterkant van mijn blog staat dan ook als er iets van jou tussen zit geef het door dan kan ik alsnog de bron erbij zetten. Het mooie van bronnen is niet alleen de copyright maar ook dat je dan nog meer mooie teksten vind.

   Ik heb al diverse reacties gehad van mensen die hun eigen teksten lezen en het heel fijn vinden dat ik het heb geplaatst. Terwijl ik in feite geen toestemming heb gevraagd maar wel vaak de naam erbij zet.

   Ik zou willen dat de tekst van mij was, maar helaas kan ik op dat gebied niet goed schrijven. Maar ik mag wel graag diverse teksten delen, zodat een ieder er van kan genieten.

   Liefs Diana

   Verwijderen
  2. Je hebt een mooi blog Diana en ik heb ook in de zijbalk gelezen dat je vraagt om het te melden bij 'ontdekking'.

   Verwijderen
 3. verbindingswezens? zouden "wij" die engelen ( de boodschappers/ uitvoerders ) noemen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee niet echt R. engelen hebben toch een andere 'functie'. Het is moeilijk om in de verschillende tradities overeenkomsten te vinden, maar ik denk dat je dan meer zou kunnen denken aan een figuur als Maria tot wie in de Christelijke traditie wordt gebeden, zij komt dan in kwaliteiten misschien overeen met Avalokiteshvara de Boeddha en kwaliteit van Liefde mededogen. Alle dieties Boeddha's hebben alle kwaliteiten in zich maar één specifieke die op de voorgrond treedt en waar je je in visualisatie en meditatie op richt.

   Verwijderen
  2. Ik heb er nog eens over nagedacht maar er zijn verschillende soorten engelen hierarchiën in het Jodendom te vinden waaruit het christendom toch voortkomt. Hier hebben we het meestal over 2, de engelen en aartsengelen. Misschien komen aartsengelen wat meer overeen met deities, maar het blijft met al die dingen een menselijke interpretatie van kwaliteiten en scheppende krachten waarbij naamsaanduiding nodig is om te weten waar je het over hebt.

   Verwijderen
 4. mag ik iets afwijkends zeggen..ik mis de blauwe klokjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Er komt over een tijdje vast wel weer een andere Yvette.

   Verwijderen
 5. Je hebt een nieuwe camera. Ondanks alle "gedoe"is hij er dus supersnel:-) Ik vind het zo leuk voor je.

  Ik overweeg een laptop te kopen. Dan ga ik eens kijken of ik mijn huidige camera erop kan aansluiten. Zo niet dan koop ik een andere camera voor erbij. Ik vertelde al dat ik niets van de techniek van het fotograferen weet. Dus ben ik gauw onzeker wanneer ik over camera's lees.

  Je schreef me dat de macro foto die je genomen hebt met een simpele camera hebt gemaakt, maar dat je de foto wel bewerkt hebt. Nu, zie eens! Het resultaat is verbluffend.

  Daar weet ik nu weer wat meer van, van foto bewerking. Naast het fotograferen vind ik dat zooooo leuk. Ik vind het leuk om van de slechtste foto toch nog iets moois te maken.

  Een camera met iets meer macro mogelijkheden zou leuk zijn. Maar dan moet ik me richten op lenzen en dat vind ik ook ingewikkeld.

  Nu denk ik maar, eerst de laptop en dan kijk ik verder.

  veel plezier met je nieuwe camera. Ik vind de foto boven in al heel erg mooi. Het gedetailleerde deel aan de rechterkant en het glanzende deel links. Ik vind het mooi.
  Liefs van Geri

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Geri. En spannende ontwikkelingen bij jou. Kun je de fotootjes van je huidige camera niet via het SD kaartje in verkenner van je computer overzetten? Dat vind ik altijd het simpelst. Als ik je met raad en daad bij zou kunnen staan ben je van harte welkom. Aan de afstand hoeft het niet te liggen :-)

   ♥♥♥
   Elly

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...