dinsdag 17 juli 2012

Luxe problemen

Mijn camera is kapot. Hij is net twee maanden over de garantiedatum en informatie leverde op dat het vreselijk duur wordt hem te laten maken. Is dat zinvol? Ik kan ook een nieuwe kopen en krijg dan €55,-- voor mijn oude terug wanneer ik hetzelfde merk koop, maar ik wil dit merk camera niet meer. 
Het meest baal ik nog van alle poespas die eromheen zit. Daar heb ik geen zin in, beslissingen, opsturen, afwachten. Ik had het al eerder bij de hand met Minolta en was toch niet tevreden over de resultaten. Nu weer met Fuji dus. Panasonic voel ik toch meer voor. Daar had ik veel plezier mee. Nu 'speelt'mijn kleinzoon er nog mee. Ik zet alles maar even op een laag pitje, ik heb er geen zin in. 
Nou zit ik niet voor één gat gevangen. We hebben ook nog een heel klein minicameraatje die heel mooie resultaten geeft. Weliswaar minder mogelijkheden voor handmatige instellingen, maar de resultaten zijn lang niet gek. Kijk maar. Intussen denk ik nog een poosje na.

En dat kleintje fabriceert ook nog leuke panoramafoto's.


14 opmerkingen:

 1. ja het lukt .Ik had al een lange reactie geschreven en poeff weg was het vandaar mijn eerdere proef reactie Elly.
  Ik heb geen verstand van camera`s maar wel van aarzelen en niet weten wat je nu zult doen.hahahaha je hebt gelijk dat je het maar even zult laten rusten en die panoramafoto is goed geslaagd.Is het voor je huis genomen?
  Gaat het verder goed met je? ik wens je een dag met een heerlijk ijsje en goed gezelschap (knipoog)fijne dag dan maar daaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Novelle het is het uitzicht vanaf het balkon aan de voorkant. Heerlijk genieten hoor.
   Dat ijsje doe ik zo na het eten en neem er ook een van mij :-).

   Verwijderen
 2. Wat zonde. Ik vind je foto's zo schitterend. Ik heb je al vaak willen vragen welke camera je hebt. Ik heb zelf een heel klein cameraatje, een Sony. Een collega op kantoor had er 1 en ik vond hem zo handig. Je kunt het bijna in je hand verbergen en onopvallend foto's maken. Soms verlang ik naar meer mogelijkheden vooral op het gebied van de macro fotografie. Maar ik weet helemaal niets van de technische aspecten van de fotografie, dus dat weerhoudt me om een ingewikkelde camera te kopen.
  Twijfelen kan ik ook goed, maar afwachten vind ik ook weer lastig. ""Het gedoe"" is inderdaad vervelend, super vervelend. Maar wanneer je gewend bent aan de soort foto's die jij maakt, dan ga je vast je camera erg missen. Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij maakt met dat kleintje ook prachtige foto's hoor.
   Zo'n kleintje heb ik altijd bij me en dat kleintje waar ik deze drie foto's mee maakte (Olympus) is heel goed. Mijn vriend weet wel wat hij koopt ;-/. Een beetje snijden en klaar!!
   Ik denk ook dat ik wel weer een grote(re) camera ga kopen maar weet nu nog niet wat. Misschien ga ik de nieuwe Sony spiegelrelex van hem wel gebruiken dan kan hij een andere kopen hihi en weet ik wat ik heb.

   Verwijderen
 3. Ik heb precies die ervaringen. Kapotte camera en net als je het niet kan hebben. Repareren is totaal geen optie meer. Ik had achtereenvolgens een Fuji, een minolta en een Samsung. De levensduur is niet erg lang. Enfin, we weten allemaal dat dit expres zo wordt gedaan. Tenslotte moet het geld ergens verdiend worden sinds de fotorolletjes verleden tijd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je noemt ook de merken op waar wij ook ellende mee hadden Plato. Minolta maar liefst vier keer en nu dus de Fuji.
   Ik hoop dat de nieuwe die ik nu heb het langer volhoudt en heb er maar garantie extra bijgekocht. Dan hoop ik er geen gebruik van te hoeven maken.

   Verwijderen
 4. ik heb t jaren met een Olympus Trip gedaan. deed er dan een diarolletje in om mooi licht te krijgen en was meestal zeer tevreden met resultaat.ik heb ook een moeilijker, dure, Olympus waar een rolletje in moet maar heb m nauwelijks gebruikt. is jouw camera digitaal? ( heet dat zo?. dat dingetje dat ik nu heb heet Coolpix van Nikon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik fotografeer nu al jaren digitaal en dat vind ik heerlijk. Geen gedoe meer met rolletjes afdrukken. Fer met een spiegelreflex en ik heb tot nog toe een compact gehad, maar wel heel uitgebreide waar evenveel mogelijkheden opzaten.
   Nu ben ik toch ook overgestapt naar spiegelreflex. Ik ben heel blij met deze overgang.
   Maar zo'n kleintje als jij nu hebt is enig om mee te fotograferen. Het zit hem niet alleen maar in een moeilijk toestel maar ook in een aandachtig oog :-).

   Verwijderen
 5. wat is de foto van de onderste bloem mysterieus mat de paarse kleurspot bovenaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bedoeld die paarse vlek van de lavendel op de achtergrond ?
   Dat zijn de effecten die je krijgt met een groot diafragma en ingezoomd. Dan is er heel weinig scherpte-diepte. Op een kleintje kun je het diafragma niet instellen, maar als je inzoomt en zo dicht mogelijk bij je onderwerp fotografeert krijg je dezelfde vage effecten in de achtergrond.
   Is dat wat je bedoeld of maakte je zomaar een opmerking? :-)

   Verwijderen
 6. ja dat bedoelde ik omdat het me aan aurafotografie doet denken.
  ik sta zelfs eens op de foto met naast mij een plant staat die er helemaal niet stond in die hotelkamer in eeuwenoud ( in engeland) gebouw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zulke dingen gebeuren en zijn boeiend. Er is meer dan we denken.
   Maar de vlek op de foto is dus gewoon gebruik maken van wat er aan materie is.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...