donderdag 21 juni 2012

Montessori

Maria zei:

Het grootste teken van succes voor een leraar is te kunnen zeggen: De kinderen zijn nu aan het werk alsof ik niet besta."

Maar in de nieuwe tijd is dat een ander begrip geworden. In plaats van het werken op hun laptops (wat op veel middelbare scholen normaal is) zijn ze dan stiekem onder Alt \ Tab met spelletjes bezig.
;-)


5 opmerkingen:

 1. Inderdaad Elly. Toevallig vorige week vertelde mijn dochter dat als de juf even weg is ze stiekum spelletjes spelen en surfen naar Youtube voor gekke filmpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kleinzoon en zijn klasgenoten doen het gewoon onder de les op het VWO. Er wordt kennelijk vanuit gegaan dat heel jonge kinderen al hun eigen verantwoordelijkheid kennen.
   Ik heb er toch moeite mee. Moeten we misschien terug naar wat meer discipline? Wie kent er nog discipline? IK heb er al zo'n moeite mee. Het is toch aan te leren. En het kan zo behulpzaam zijn als je echt iets wilt. Maar als het je nooit wordt geleerden en je hebt het niet zomaar vanuit jezelf zoals ik... ??

   Verwijderen
 2. Inderdaad Elly meer discipline, dat is ver te zoeken tegenwoordig. En gewoon onder de les? Pfff als ik al vroeger iets stiekums deed hadden ze het meteen door en werd je de klas uitgestuurd.

  Mooi die teksten van Etty Hillesum. Ik denk erover om haar dagboeken te kopen. Een vrije geest die enorm ver vooruit was in haar tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn zeer de moeite waard om te lezen Diana. Of ze haar tijd vooruit was ?? Ik denk dat we allemaal de mogelijkheid in ons hebben (zonder haar te imiteren) zo te kunnen leven met de mogelijkheden die we in onszelf hebben. Er zijn meer mensen (wijzen) die dat (gelukkig) kunnen. Lees maar en reflecteer! Zien dat je het (nog) NIET kunt opent perspectieven. Zo gaat dat mij als ik het lees.

   Verwijderen
 3. Een tekst van Etty H? Ik lees hier iets van Maria M? Of heb ik iets gemist?

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...