woensdag 23 mei 2012

Veel apen maar geen Artis


Ja, laten we naar Artis gaan!
Is het niet een beetje te warm, zullen we het uitstellen, misschien is het morgen wat koeler?
Nee, laten we toch maar gaan want nu vandaag heb je vrij genomen en anders moet je het weer omgezetten.
En zo stapten we vanmorgen in de trein op weg naar Amsterdam. In Utrecht moesten we overstappen en daar bleef de trein staan. De machinest deelde mee dat er iemand onwel was geworden en er moest op een ambulance gewacht worden. Even later raadde hij ons aan een andere trein naar Amsterdam te nemen. Iedereen spoedde zich naar buiten, Wij hadden het niet zo goed kunnen verstaan, want er zat een vader met een klein jongetje voor ons die nogal veel herrie maakte. We renden gewoon met de horde mee. Ja gelukkig, daar zaten we dan in de volgende trein. Maar plotseling viel me een schermpje in de trein op,  "deze trein gaat naar Den Haag". Rennen, we zitten in de verkeerde trein. Uiteindelijk hadden we de goede trein te pakken. Die zat bomvol want wij waren op het nippertje en we moesten staan. Een aardige jongen maakte een plaatsje voor me vrij. Gelukkig ik mocht zitten. Ze bestaan dus toch gewoon, die aardige jonge allochtone mannen die een oud mens als ik een zitplaats gunnen.
In Amsterdam hobbelden we het Centraal station uit op zoek naar lijn 9. Er stond nergens aangegeven welk spoor we moesten hebben. En warm dat het was, warm!
Ik sprak iemand aan met een outfit dat me aan een chauffeur of conducteur deed denken en jawel; ik had beet. "Nee het staat niet aangegeven mevrouw. Er rijdt geen enkele tram. Er is er een uit de rails gelopen. Als u rechts en dan links en dan weer....kunt u met de huppeldepup naar ...en dan moet u uitstappen bij... en dan ff lopen...."
We hebben toen maar van de nood een deugd gemaakt en zijn vol goede moed Amsterdam ingewandeld en zagen Damrak, De beurs van Berlage, Rokin, Kalverstraat. Begijnenhof, de Dam, Rembrandtplein, Spui, Thoprbeckeplein Heregracht en wandelde daarna terug. We kwamen thuis met honderden foto's vermaakten ons kostelijk en nu lig ik voor pampus achter de computer.
De beste  foto's komen er hier of op http://ellyvandoorn.wordpress.com/  vandaag of morgen wel achteraan.

Hier vast een voorproefje.


8 opmerkingen:

 1. ik hoop zo op een foto van het ingangetje naar het Stilte Centrum in de kerk De Papegaai in de Kalverstraat. Is die jou opgevallen...vast wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben daar een tiental jaar geleden ingeweest. Ik neem aan dat dat is wat jij bedoelt. Morgen zie ik een Amsterdamse, Misschien weet zij of het er nog is. Ik heb het niet terug gevonden ik begreep er niets van. Misschien is het er niet meer. Ik weet het niet.en toch heel goed opgelet.. Wel hebben we foto's gemaakt van het Begijnenhof en de kerkjes.

   Verwijderen
 2. O jé en dat met die hitte en weer trammelant op het spoor. Toch zeker ook wel even een lekker terrasje gepakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. whahahahahahaha....ja zo kom je nog eens ergens waar je niet wilt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Glimlach een reisje met opstakels das altijd mooi want dan komt het onverwachte in zijn lichte regenjas hahahaha die neemt je dan mee naar iets nieuws op je weg.
  Elly hopelijk ben je uit je pampus geraakt en ik ben benieuwd naar je foto`s.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kerstnacht/ ochtend heel vroeg was ik er nog en er werd zo mooi gezongen. het is de kerk met achterin een papegaai op stok. ik stond daar maar wat en de dame bij het tafeltje met de foldertjes, vlak achter mij, zong zo prachtig ( mee, met het nonnenkoor ) dat ik op slag ontroerd raakte en dus ongezocht "iets" van kerstmis meekreeg.( ongezocht omdat ik dacht bij het stiltecentrum uit te komen maar ik "viel" in plaats daarvan in een katholieke viering)
  het is daar ook zo dat die kerk helemaal staat ingebouwd in de grofste zaken ( ik meen dat er een gokhal tegenover zit etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heel jammer dat ik eraan voorbij ben gelopen. Helaas, als ik er weer kom ga ik ook beslist weer even naar binnen. En jij bofte met zulke prachtige zang erbij. Dat maakten wij ooit meer in Frankrijk Mount Saint Michel. Heel bijzonder.

   Verwijderen
 6. Kalverstraat 58 is het zocht ik net op. Dus het kan niet meer missen.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...