dinsdag 1 mei 2012

Rode beuk

Al die duizenden jonge tintelfrisse blaadjes aan de rode beuk waar mijn raam op uitkijkt. 
Zo pril, zo nieuw.
Zo rood zijn ze nog niet.
9 opmerkingen:

 1. iets nieuws en pril op aarde? meestal volgt er dan rampspoedig een aanval, een aanranding, op de rand van vernieting, hagel, vorst, droogte, vuur..
  wat ik voor deze boom niet hoop noch verwacht...maar ik denk hierbij aan hoe het kinderen vergaat, de kleinste en zwakste van onze samenleving.( ik denk aan het tussenverslag van de commissie Samsom, vandaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb evenals jij geen antwoord op de criminelen die op aarde rondlopen en de natuurrampen.
  Maar ik kan wel meeleven met dat wat er is, zowel op een positieve manier genieten van wat mooi en goed is en te doen wat binnen mijn vermogen ligt aan dat wat het goede bederft. We kunnen bij alles wat er is betrokken zijn. Dat is wat ik leven noem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. maar dat heb ik ook, ook bij jouw foto en al het mooie,nieuw, jong en onschuldig.( juist daarbij beleef je ook de tegenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat dacht ik al. Ik leer zo langzamerhand dat het heel lastig is om jezelf volledig zichtbaar te krijgen in zulke korte blogjes. Als je de ene kan belicht denkt 'men' dat dat het enige is, maar het geeft juist de tegenstelling weer van het altijd lief en rose gedoe dat er ook niet alleen maar is. Twee kanten van de medaille maakt de medaille.
   Ik zou zelf graag willen leren alles als polariteit te zien en niet als dualiteit. Wat niets wegneemt van de intensie van de dingen.

   Verwijderen
 4. nog even en je waant je in de hemel ,
  da's machtig mooi hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar wel een behoorlijk grote boom, dat wel natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat is dat prachtig he? Zo ineens zijn ze er weer. Het tintelt en trilt en is nog zo jong. Wat een heerlijk uitzicht is dit. Daar wordt je waarschijnlijk elke dag blij van.
  Ik wandel zo veel als ik kan, wil alles wel vastleggen op de foto. Want het is ook zo snel weer voorbij. Maar je hebt gelijk, ook de zomer en de herfst en de winter brengen hun eigen schoonheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Elly, ik heb uitgebreid op je vraag over de Boleyntjes geantwoord :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De rode beuk ken ik niet, maar de groen staat hier in overvloed met lichtgevende groen, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...