donderdag 9 februari 2012

O was ik maar normaal geweest.

Dan was ik waarschijnlijk niet vannacht om drie uur wakker geworden om een oplossing te zoeken voor het laatste schilderij dat maar niet goed wil worden. Nu zit ik achter de computer om daar een verhaaltje over te schrijven over mijn abnormaliteiten, terwijl ik beter terug naar mijn bed kan gaan. Zo vroeg in de ochtend om half zeven zou ik nog best een uurtje kunnen gaan slapen.
Maar goed er ligt weer een hele dag voor me en er is nog zoveel te doen. Niet dat het allemaal belangrijk is. Wat dat betreft is naar bed gaan even belangrijk want vanmiddag val ik natuurlijk om van de slaap. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb dan graaf ik dat tot op de bodem uit om de vinger erachter te krijgen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar de drijfveer en de nieuwsgierigheid om te weten hoe dingen functioneren zit diep geworteld.
Natuurlijk wil ik dat ook helemaal niet veranderen, want ik vind het een soort van noodzaak dingen die me boeien te leren kennen en herkennen. Het leven zelf. Weten hoe het werkt in het doen en laten van alle handelingen. Hoe mijn gewoonte patronen en mijn zintuigen al mijn reacties beïnvloeden vind ik heel bijzonder.
Mijn zoon zei ooit tegen een vriendje die hij mee naar huis nam: 'Mijn moeder is een beetje vreemd hoor'. Toen ik dat hoorde moest ik wel even lachen. Eigenlijk kwam ik er toen achter dat er toch heel wat vreemde mensen op de wereld rondlopen, want heb je wel eens een normaal mens ontmoet? Nou ik niet hoor.

4 opmerkingen:

 1. nou normaal is eigenlijk toch gangbaar en gewoon maar goed.Dat jij anders bent dat wust ik wel hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Elly, ik val hier maar pardoes even binnen vanuit Marius en mijzelf. Ik kan zo weinig zeggen, lieve El, maar je bent een SCHAT een regelrechte schat. Soms ben je een cadea, dwars door mijn tranen en mijn onmacht heen. Daarvan wil ik graag dat je dat wéét.
  Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schrijf je prettig. Ik ga je meteen toevoegen aan mijn blogroll. Als je dat niet wilt, wil je me dat dan laten weten? Dan verwijder ik het onmiddellijk.
  Ik kom hier vaker hoor, want je bent een aanwinst!
  Wees blij dat je niet normaal bent. Het wil alleen maar zeggen dat je alles eigen-wijs doet.
  Groetjes van Mirjam Kakelbont

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je Mirjam, wat een aanmoediging. Ik schrijf hier niet zo vaak en houd me meer met mijn ander blog bezig http://magazijn.blogspot.com/.
  Helaas kon ik jou niet zo eenvoudig vinden want via de link kom ik niet op je site maar op je profiel en daar staat geen link naar je blog.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...