donderdag 19 januari 2012

Parijs in Den Haag.

Gisteren een uitstapje naar het Gemeente museum in Den Haag.
Een prachtige overzichtstentoonstelling over de periode 1900- 1960 met medewerking van het Centre Pompidou  over de vernieuwende kunst uit die periode.

Een feest van bijzondere kunstwerken bij elkaar. Vele  buitenlanders verzamelden zich in Parijs. Nederlandse kunstenaars zoals o.a. Mondriaan die daar aan zijn vernieuwende inzichten vorm gaf en vele andere: Picasso, Miro, Modigliani, Matisse, Ernst, Arp. teveel om op te noemen.

Dat alles kon ik op de valreep nog even bekijken. Het was een feest van herkenning alle schilderijen en objecten van de kunstenaars te zien waarin ik me jaren geleden wat meer verdiepte.


Jean Tingueli  maakte grappige objecten vaak van samengestelde materialen. Dit is een wat kleiner object met een motortje. Het witte papiertje zit in een klem en als je op het knopje drukt...


Raast het in een enorm tempo in de rondte, de rust in de tentoonstellingsruimte verstorend en een glimlach toverend op de gezichten van de aanwezigen.Op mijn Weblog ben ik van plan wat meer foto's van wat ik zag te tonen.

2 opmerkingen:

  1. Ik klikte nieuwsgierig en zag de 2e foto. Grappig. Mooi dat museumbezoek. Als je eens naar Brussel gaat, bezoek dan ook eens het museum van Rene Magritte. Een wonderlijke, eigenzinnige schilder met een aardige filosofie. De moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even wat anders voor mijn ogen zeg ik wel eens en dat heb jij ook nu eens ondernomen.
    Daan en ik gaan regelmatig op zondagmiddag naar een museum toe.Niet alleen voor de schilderkunst hoor afgelopen zondagmiddag was ik in Joure en genoten in en zeer oude drukkerij.kijk dan ben ik weer enthousiast vooral als een oude medewerker er gloedvol over verteld.Ik zie graag en luister graag naar mensen met een passie voor hun werk.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...