maandag 7 november 2011

Niet iets

Een begrijpende God is geen God

St. Johannes Chrysostomus 
We kunnen maar één ding zeker weten over God- Dat hij is wat wij niet zijn.

Simone Weil 1909-1943


Ik heb u niet buiten gevonden, o Heer, want ik maakte de fout om U die binnen in me is, buiten te zoeken.

St Augustinus van HippoHet lijkt allemaal zo tegenstrijdig en toch is  in de stilte van het hart een verbinding mogelijk met dat wat (het) niet is.12 opmerkingen:

 1. Soms is het moeilijk te begrijpen dat het leven liefdevol in elkaar zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Plato Het is onze taak om het leven liefdevol te laten zijn. :-)
  We zijn de handjes en voetjes van dat wat niet iets is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja hmmmm hier kan ik op zoveel manieren op reageren hmmm nou ja ik zou zijn als een zomaar wat in het rond reageerder er is zoveel gezegd over God.
  Ik zelf heb een persoonlijke realtie met God.Ik noem liever de naam de Eeuwige dat geeft al iets aan en verder zou ik zeggen als je wilt weten wie god is kijk dan naar Jezus...zijn daden en woorden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie die man. Die zit daar niet voor niets. Die heeft volgens mij niets aan de woorden die wij hier neerschrijven. Ik ken die man niet, ik ken zijn achtergronden niet. Maar ik zie een mens waarvan ik denk dat hij lijdt en dat hij niet ziet hoe het anders moet. Bij zo'n mens kan ik me voorstellen dat hij niet begrijpt dat je het leven zelf liefdevol moet maken, dat je niet moet wachten op anderen die het voor je doen.

  Als je in die situatie verkeert, dan begrijp ik heel goed dat hij de ware functie van het leven niet begrijpt. Dan is het fijn als iemand zegt: hier is mijn hand, ik begrijp dat je het moeilijk hebt, kom, ik zal je helpen?

  Hoe zit het trouwens met de solidariteit in Nederland?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Plato het is in en in triest. En ik ben het helemaal met je eens. Als er zulke blokkades zijn opgeworpen dan is er vanuit hemzelf bijna geen doorbreken meer aan en is hij op onze liefdevolle zorg aangewezen.
  De solidariteit in Nederland en misschien wel in de hele wereld, is de laatste jaren hard achteruitgegaan, maar daar kan ik niet zoveel mee. Het enige waar IK iets aan kan doen is mijn eigen solidariteit en liefdevolle zorg in de gaten houden en voor zover ik dat heb het ook gebruiken.
  En dan is er ook nog die ander, in hoeverre staat hij open en wil hij geholpen worden op de manier waarvan wij denken dat we zouden moeten helpen. In veel gevallen doe je met liefdevolle zorg zonder wijsheid ook niet zoveel of niet het juiste. En voor er die wijsheid is die samengaat met die NIET egocentrische houding van IK help, waar ik het in een vorig blogje over had, tja.
  Maar een glimlach een luisterend oor, een bord eten en een schouderklopje kan al heel behulpzaam zijn.
  Ik weet wel dat er aan mijn liefde, mededogen en wijsheid nog heel wat schort. En zo is het in heel Nederland gesteld, uitzonderingen daargelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, we kunnen getuigen van onze goede wil door niet op de PVV of de VVD te stemmen maar op een sociale partij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yes!!! ik zet er nog een uitroepteken achter!
  En niet dat dat (alleen)zaligmakend is, maar we kunnen alles doen wat in ons vermogen ligt. Ook verhaaltjes schrijven en blogjes maken en op de bres gaan staan en naar onszelf kijken, hoe we er zelf mee omgaan en......
  Met een onderliggende motivatie van liefde mededogen kunnen we heel veel al is het weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Elly, laten we dan samen een beweging starten. Beweging is altijd goed. En laten we hem dan Solidarity Movement noemen. SM...hum da's geen goed idee.

  Maar eens nadenken over een betere naam.... Grommel....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig Plato
  Jij bent de aangever en ik de volger.
  Die naam vind ik prachtig hoor daar hoef je niet meer over na te denken.
  Wat gaan we doen...
  Uhhhh
  Ik ga eerst nog ff slapen
  5.57 uur

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hee Plato ik ben nu pas wakker hahahaha.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...