zaterdag 15 oktober 2011

Totale liefde

Liefde is ook houden van dat wat niet is zoals wij het willen. Als we daar niet ook van (leren) houden, houden we alleen maar van dat wat we zelf willen, dus van onszelf.

Opmerking: Het gaat hier niet om goed te keuren wat er gebeurd, maar om te leren ZIEN hoe we ons vernauwen tot grote beperkingen in onze vermogens en niet meer in staat zijn naar de mens in zijn essentie te kijken.

Ja maar ook dat is weer makkelijker gezegd dan gedaan. Er is heel veel oplettendheid en aandacht voor nodig om te zien hoe dat in mezelf werkt. Hoe datgene wat ik niet wil me afstoot en dat wat ik fijn vind me aantrekt en mijn reactie daarop.
Die opmerkzaamheid en daarnaar durven kijken, is de eerste stap op weg naar een grotere liefde. En misschien het enige wat ik op dit moment kan doen.
Maar misschien is dat wel heel veel om iets te kunnen doorbreken.


Een ikoon in de Notre Dame
Parijs3 opmerkingen:

  1. leer te verdragen wat je niet begrijpt.....dit kwam zo bij me op toen ik dit las.Mooi logje Elly!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is iets verdragen hetzelfde als de liefde die Elly bedoelt? Ik vraag het me af. Ik verdraag best veel, soms met moeite. Maar ik doe het. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik de onbaatzuchtige liefde dan door me heen voel stromen. Op dat punt is er nog wel werk aan mijn winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben het helemaal met je eens Plato ;-)Liefde is een iets dat doorlopend in je aanwezig zou kunnen zijn onder alle omstandigheden. Mijn winkel zit ook nog lang niet vol. Als dat wel zo was zou het leven er voor mij heel anders uitzien vermoed ik en weet ik uit de ervaringen met liefde die ik soms wèl heb.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...