dinsdag 23 augustus 2011

Doelgericht

Ten eerst moet je een helder praktisch ideaal hebben. Ten tweede moet je de noodzakelijke middelen hebben om je doel te bereiken. Ten derde moet je alles wat je hebt richten op dat doel. Mensen zijn doelgerichte dieren. Onze levens hebben alleen betekenis als we ons inzetten en onze doelen nastreven.
Aristoteles.

Ik kom regelmatig mensen tegen die het daar helemaal niet mee eens zijn. Waarom?  Dat zullen hun eigen overwegingen zijn. Vooral binnen spiritualiteit hoor ik vaak dingen als "Niets moet en alles mag".
Ik vraag me af of dat spiritualiteit is.
Zouden we niet met een doel hier op aarde zijn? Alleen al om dat doel te leren kennen en ons daar vertrouwd mee te maken is inzet nodig.
Iedereen zal daarin zijn eigen doel willen verwoorden.
Mijn doel is het om een volledig gerealiseerd mens te worden en alle capaciteiten die ik in mij heb te leren benutten zodat ik daar zelf maar ook anderen daar nut van kunnen hebben. Nou, dan heb ik nog heel wat voor de boeg en ik hoop me daar naar al mijn wil en weten voor in te kunnen zetten.

Wat is jouw doel?


4 opmerkingen:

 1. Ik kan niet echt een doel bedenken, El. Dingen moeten maar gaan zoals ze gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige blogs staan hier elly, met wijze spreuken,
  nee ik heb ook niet echt een doel,

  gelukkig leven is al heel mooi hé:-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo Elly
  tja een doel in je leven hebben mmmm ik heb er vaak mee geworsteld en ik denk dat ik het tegenwoordig maar eenvoudig houd.namelijk een thuis te zijn voor de mensen om me heen.
  de vrijzinnige remonstrantse kerk bevalt me tot nu toe er is meer ruimte en ik herken me in de preken die ik tot nu toe heb gehoord.Gaat alles goed met jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou ook niet zo van dat woord: doelgericht, klinkt voor mij zo streberig en ook kan het dan zijn dat als je zo doelgericht bezig bent, je juist het belangrijkste mist.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...