zondag 28 augustus 2011

De beeldhouwer

 Wees als een beeldhouwer
Trek je terug in jezelf en kijk. En als je jezelf nog niet mooi vindt, doe dan als de schepper van een beeldhouwwerk dat mooi gemaakt moet worden: hij hakt hier iets weg, polijst daar iets, hij maakt deze lijn lichter, die andere zuiverder, totdat er uit zijn werk een prachtig gezicht naar voren komt.
Doe dat ook: hak alles weg wat teveel is, polijst alles wat misvormd is, breng licht bij alles  wat verduisterd wordt, span je in om alles van eenzelfde glans en schoonheid te maken, totdat je ziet dat de perfecte goedheid vormgegeven is in het smetteloze altaar.

Plotinus

Een prachtige tekst voor iedereen die naar zichzelf durft te kijken en niet bang is voor falen en daarbij toch zijn eigenwaarde weet te behouden. Een dosis humor komt hierbij goed van pas en een grote hoeveelheid eerlijke opmerkzaamheid is een 'must'. Geen makkelijke opgaaf.
Het is makkelijker om te zeggen: Ik ben goed genoeg en dan vast blijven zitten in allerlei gewoonten die niet worden opgemerkt en daardoor moeilijk zijn aan  te pakken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...