donderdag 22 september 2022

Er zijn.

 We zijn net als iedereen, voor zover ik concludeer, op zoek naar mogelijkheden om het mileu te sparen en onze portemonaie . Wij hebben nog een rijdje een vast contract dus dat is geluk hebben voor dit moment.  Maar wat is het vreselijk voor mensen die de rekening niet kunnen betalen. Wat een zorgen.  Daar weet ik vanuit mijn verleden alles van. Gelukkig kwam ik er altijd wel weer uit maar het is moeilijk om als het niet meer gaat nog vrolijk te blijven. Ook dat zijn dan weer omstandigheden waardoor ik me realiseer dat het ook heel anders zou kunnen zijn. 

Ik hoor zoveel problemen om me heen en vaak sta ik dan met lege handen . Aan materiele dingen kun je dan soms nog wat bijdragen , meedenken  als erom gevraagd wordt advies geven. Maar er zijn zoveel omstandigheden waar je nauwelijks iets  mee kunt doen. Iedereen leeft uiteindelijk in het eigen vaak afgesloten weereldje en heeft maar weinig ruimte om buiten het eigen perspectief te kijken.  En ndan sta je als buitenstaander met lege handen.  Ook al zie je oplossingen voorhanden vaak passen ze niet bij degene die in de problemen zit. 

Steeds meer zie ik wat er gebeurd en dat bewijst voor mij maar weer dat iedereen uiteindelijk de eigen oplossingen moet vinden onder de omstandigheden waarin hij of zij leeft.  Helpen is vaak geen optie. Je kunt er alleen maar zijn voor de ander als dat nodig is. Maar ook dat kan al heel veel betekenen.  Gelukkig., En dat is goed. 

2 opmerkingen:

  1. Hoe vaak ik de laatste tijd niet aan mijn moeder heb gedacht die het vroeger ook in haar eentje moest zien te rooien. Er lag altijd een muntje klaar om in de meter te kunnen stoppen als het licht uitviel. Dat het uitviel zegt genoeg. Haar vader ving veel op. Hetzelfde deden wij toen onze dochter met haar kinderen in een soortgelijke situatie kwam. gelukkig gaat het haar nu goed en mijn moeder was uiteindelijk ook heel tevreden met haar bestaan. Ik heb voor de mannen (mijn vader en later onze schoonzoon) die ervoor verantwoordelijk waren nog altijd geen goed woord over. Wat er nu gaande is, is zo massaal daar kun je als particulier maar weinig aan doen. Hooguit op kleine schaal in je eigen omgeving als men dat zou aanvaarden, want dat lijkt mij best lastig.

    BeantwoordenVerwijderen

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...