woensdag 10 februari 2021

Alles erop en eraan

 Vandaag heb ik weer een uitgeslapen gevoel en zin om fijne dingen te doen. Dat was gister wel anders. De op en neer bewegingen in mijn leven. Vroeger waren ze veel extremer. Tegenwoordig veel subtieler maar ik heb nu wel de tijd er beter naar te luisteren.

De tijd krijgt een heel andere inhoud bij het ouder worden. Gisteravond bijvoorbeeld zag ik Gerrit de weerman voorbijkomen op de TV. Hij liet veel fotootjes op het scherm achter zich zien die ik natuurlijk niet of nauwelijks in detail kon zien maar wat hij zei vond ik interessanter. 

De acht jaar dat ik dit werk doe

En ik stond er versteld van. Acht jaar! Als de dag van gister herinner ik me hoe hij onwennig begon te verschijnen op het scherm en het gemak waarmee hij in het verloop van de tijd het weer nu presenteert. Dat is allemaal  opvallend veranderd. En die acht jaar, ze zijn als de dag van gister. Hoe ouder ik word hoe sneller de tijd verstrijkt. Wat vroeger een eeuwigheid leek of een lange periode is verworden tot een zeepbel die uit elkaar spat.

 Het is  opmerkelijke dat ondanks de achteruitgang van het lijf en de maatschappelijke omsgtandigheden rondom op dit moment het leven voor mij steeds mooier lijkt te worden. 


Steeds meer realiseer ik me dat ik niet zoveel tijd meer heb. En dat doet niets af maar geeft misschien zelfs meer kleur aan het dagelijks leven. Vrienden rondom mij heen zijn al weg gevallen.En nog steeds ben ik er en probeer iedere dag als een eeuwigheid in het nu te ervaren. Van alles wat ik doe wil ik me zoveel mogelijk bewust te zijn.  Blij  zijn met het goede leven dat ik heb en ondanks alles, wat ik ook meemaakte in vroegere tijden wat ik dan :erop en eraan noem,  te weten dat het goed was. Ik heb er veel van mogen leren. Ook ben ik blij en dankbaar  dat het me niet beangstigt niet zoveel tijd meer te hebben want het is goed zoals het is en mijn ouders hadden zelfs gedacht dat ik niet oud zou worden toen ik op 2 jarige leeftijd al een nieroperatie kreeg waarbij een nier werd weggehaald. 

Het leven is goed geweest voor mij en ius nog steeds goed en weer, met alles erop en eraan.


Sjonge jonge wat Gerrit al niet voor overwegingen oproept. Ik ga weer een  mooie levendige dag tegemoet. En ik hoop iedereen die dit leest ook. Het leven vol-ledig leven


Zo zit ik graag 's avonds in het hoekje van de bank in kleermakerszit. Het kussentje op mijn benen met tablet of laptop te lezen, tekenen en van alles wat ik met die heerlijke speeltjes kan doen. Dit is een tekeningetje op tablet van hoe ik in gedachten mezelf zie zitten 
Maar normaal zit ik ook overdag achter de werktafel voor het raam.  zoals nu.







Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...