woensdag 3 november 2021

Labelen en vrienden

 een paar blogjes geleden schreef ik dat ik was gestopt met labels maken voor de verschillende onderwerpen. Maar daar ben ik toch weer van teruggekomen. Het is inderdaad makkelijker voor mijzelf om aan de hand van labels dingen terug te kunnen vinden.  Ik ben zelfs helemaal over stag en ga veel meer labels gebruiken. Ik ben benieuwd of ik daar profijt van ga krijgen.

Vanmorgen het schilderij opgehaald bij mijn vriendin. Dat kan ze nu niet meer hangen omdat ze veel kleiner is gaan wonend. En ik heb even kunnen genieten van haar nieuwe appartement. Heel klein maar zo gezellig. Het meest leuke is dat ze nu weer in dezelfde stad wonen. Dat voelt toch heel anders. Waarschijnlijk zullen we elkaar niet zo vreselijk vaak ontmoeten maar de mogelijkheid dat het kan doet wonderen. En intussen chatten we gewoon lustig verder terwijl we dagelijks een wordfeudje leggen. Wat wil een mens nog meer.

Wat zijn goede contacten toch belangrijk voor mij. Ik heb niet veel intensieve vrienden wel meerdere vrienden die ook heel belangrijk zijn. Die ik al vanuit de oudheid ken   zi jn op de vingers van één. hand te tellen maar ze duren dan ook al tientalle jaren Hopelijk komen daar nog enkele goede jaren hij. 

Op de terugweg van de suiker controle die overigens goed was, wat dat betreft ga ik lekker, nog even een rondje door de achtertuin gelopen. Het is nog steeds prachtig kleurrijk





Pijnbestrijding met ervaring

 Als de pijn na de ochtend minimaal is geworden, breng ik zo n bankhangen verder meestal in volle tevredenheid door. Het is een opluchting niet meer in de pijn weggezogen te worden want dat vergt al mijn aandacht om bewust te worden van wat ik werkelijk voel en niet in de weerstand te schieten  want dat is funest en maakt het alleen maar heftiger.  Ontspannen en aandachtig zijn, dat werkt voor mij het beste. Pijnbestrijding uit ervaring. 

Als peutertje gaan mijn herinneringen heel ver terug. Mijn moeder zat zo vaak bij me over het ledikantje gebogen en zei dan tegen me: Blijf maar heeeel stil liggen en haal maar rustig adem. Dat helpt wel.

Dus de ontspanningsoefeningen zijn me met de paplepel aangereikt. 

Maar vandaag kan ik er weer tegen. Wanneer de pijn blijvend is wordt of is het meestal een ontsteking maar dat is gelukkig meestal niet het geval en wordt het vandaag weer een mooie dag.





Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...