vrijdag 22 januari 2021

Ik heb er weer zin in

Vanmorgen spraken we weer eens even over onze fototoestellen en hoe we die gekocht hadden op de wensen die we daarvoor hadden.  De technieken en digitale mogelijkheden ontwikkelen zich snel en er komen vooetdurend nieuwe modellen op de markt. 
Ik werk al een paar jaar met veel plezier met een Panasonic fz1000 en heb daar verschillende redenen voor. De Sony spiegelreflex met verschillende objectieven, daar had ik niet zoveel zin meer in. Steeds het wisselen daarvan maar vooral de ballast meeslepen boeide me niet meer. Dus wilde ik een compact  toestel met dezelfde mogelijkheden. Een tijdje fotografeerde ik met een Fudsji maar die had een kleine opnamecel waardoor er bij het croppen niet veel kwaliteit meer overbleef. Hij was ook binnen de kortste keren stuk en ik schafte de Panasonic aan. Jaren geleden had ik ook al een veel ouder model gehad die me goed was bevallen en deze is nu heel wat geavanceerder alhoewel de tijd snel gaat en er alweer heel interessante nieuwe modellen op de markt zijn. Ja, de prijs is er dan ook wel naar maar ik ben heel blij met mijn getrouwe fz1000. Zo langzamerhand heb ik alle instellingen goed onder handbereik en  vooral omdat ik een goed zicht heb door de occulair met een mooi helder en groot genoeg beeld is dit toestel op mijn lijf geschreven en heb ik er veel plezier mee. Snelle svherpstelling is iets wat me ook heel goed past. 
En zo al pratend en overleggend met Fer over de mogelijkheden van de tegenwoordige nieuwe systeem camara s waar hij in geinteresserd is geraakt en die ook  mij heel aantrekkelijk lijken met mooie macro en zoom lensjes erbij die er wel los bij zitten maar niet zo zwaar in het transport wegen, is mijn zin om te fotograferen na een lange winter weer behoorlijk opgeschud. . Ik ga hier nu ook al mijn simpele fotoavonturenplaatsen onder het label fotofraferen. Dus laat de lente en vooral het goede weer maar komen. Ik heb er weer zin in.


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...