dinsdag 9 augustus 2022

Heelhuids

Gistermiddag zijn we toch weer naart de dierentuin gegaan. Ondanks dat we weten: in de vakantie is het druk. Maar we wilden gewoon even fotograferen en rond wandelen. Daar is altijd wel wat te beleven in.  We gaan niet eens alleen voor de gekooide dieren want eromheen is ook van alles te zien.  Een paar jaar geleden alweer zagen we zelfs een ijsvogeltje in een boom vliegen die goed te fotograferen was. Ik ben in mijn archief aan het snuffelen geweest maar kan hem helaas niet vinden.


Om in de dierentuin te komen vanaf de auto als die helemaal onderaan op de parkeerpklaats staat is al een hele aanslag op de conditie en daarom ook goed. Voorbij de ingang gaat het dan nog steeds bergop en lachen we en maken grapjes omdat we ervaren dat het soms echt een aanslag op het uithoudingsvermogen is. En dan te bedenken dat we daar enkele jaren geleden niet eens bij stil stonden. 

Meestal laten we de stokstaartjes links liggen 




want daarvan zit het archief al vol. Altijd leuk en parmmantig om te fotograqferen en zo zijn er meer dieren die heel leuk zijn om te fotogrtaferen maar soms wil ik gewoon bloemetjes en bijtjes. En de bomen waarin de kleine aapjes huizen is op zichzelf al de moeite waard. om voor de lens te krijgen Burgers Zoo heeft prachitige natuur landschapjes ingericht, 




Het is even zoeken maar dan zie je ze spelen tussen de takken en het is een hele lunst ze 'te pakken]'  te krijgen. Met behulp en op aanwijzing van mijn lief en wanneer ze bewegen dan zie ik ze wel en met de zoom op mijn fototoestel krijg ik ze beter in beeld en het toestel weet ze scherp te krijgen, als je weet waar je je scherstelpunt neerzet in het toestel natuurlijk 😉 



En zo wandelen we een groot deel van de tuin door de ene keer linksom de andere keer rechtsom en zijn verrast als er weer eens iets bijzonders gebeurd. 



En nu was dat weer een ontmoeting met de Stekelsluipvlieg. Wij hadden hem nog noopit eerder gezien. Maar hij schijnt hier toch al veel langer rond te sluipen. Zo zie je maar weer ook dat soort bijzonderheden klomen we in de dierenrtuin tegen .

En dan roepwen we KOFFIE en wandelen we de heuvel  af. En wat een geluk dat ik de turborollator bij me heb want ik verzwikte mijn enkel op de losse kiezels die er bergafwaarts op de parkeerplaats liggen en als ik dat ijzeren maatje niet bij me had gehad was ik beslist weer  grandioos onderuit gegaan. 

Vandaar dat ik dit hier nu heelhuids  kan publiceren.

 







 

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...