dinsdag 5 april 2022

Oude snoepdoos

 Het komt er gewoon niet van. k bedoel van  dat blogjes schrijven. Soms vind ik het heel leuk en soms heb ik andere dingen te doen. Druk, druk, druk met van alles en nog wat. En het fijnste is dat ik me nergens toe verplicht hoef te voelen en gewoon kan doen waar ik op het moment zin in heb. Dat zijn denk ik de voordelen van het oud mogen zijn. Er zijn steeds minder dingen die ik als verplichting voel. Ja natuurlijk eten kloken bijvoorbeeld want daar ben ik niet zo gek op maar zelfs dat, als ik geen zin heb, is er wel iets te bedenken zonder koken .


Maar nu wil ik nog even  reageren op de vraag die Ferrata  op het vorige blogje stelde waarin ze vroeg waar die foto voor was bedoeld. 

Nou er zijn veel dingen waar ik zo af en toe een en ander aan bijdraag en de foto was bedoeld voor 2 leerlingen van het VMBO die meededen aan een project van Tino Maatschappelijke diensttijd.  Daar hebben ze veel ouderen voor nodig om jongeren bekend te maken met de know how en levensverhalen van ouderen waardoor ze weer eens een ander soort kennis op kunnen doen. Aan de hand daarvan leren ze dan vragen stellen, een verslagje schrijven en andere vaardigheden. Achter dat project schuilt een mooie maatschappelijke filosofie en scholen maken daar steeds meer gebruik van.  Als je onder de link hierboven kijkt kom je het hele Tino programma tegen met klimwand en vaardigheids trainingen voor leerlingen uit allerlei lagen. Dit keer had ik dus twee meisjes van het VMBO en een andere keer kan het eeen student uit Wageningen zijn waar ik een diepgaander en interessant gesprek mee had.  Zo kom je verschillende nivo's  van wel en niet geïnteresseerden leerlingen tegen , Alles is mogelijk en het is leuk om  zo even  kontakten met jongeren te hebben en als het lukt en lekker loopt ook vragen terug te stellen zodat er een gesprekje ontstaat. . Het mes snijdt dan aan twee kanten. 

Ook worden er veel leuke activiteiten voor de vertellers georganiseerd. Soms life soms met Zoom zodat je ook vertellers uit andere steden ontmoet en ervaringen uit kunt wisselen. 

Een tijdje geleden werkte ik mee aan een intervieuw en als ik daar bericht van krijg dat het gepubliceerd is deel ik die link wel weer. 

Als iemand van mijn lezers interesse heeft dan is er vast via de link wel mogelijkheid om je daarvoor op te geven.

En verder ben ik weer lekker aan het schilderen./ en niet te vergeten aan het lezen via de email bibliotheek.  Zo leuk om weer gewoon makkelijk iets gezelligs te kunnen lezen. Uvonne Keuls, Isabelle Allende, Toon Telligen en er is zoveel meer.   Wat heb ik het gemist. Er is veel in te halen. Ik ben alleen een beetje de weg kwijt geraakt in wat er momenteel op de markt is dus grijp ik voorlopig maar even terug op wat ik nog ken. Eigenlijk heb ik  voor lezen niet eens al te veel tijd want de dagen vliegen door mijn vingers. 

En heel blij ben ik met de bloeduitslagen van mijn  suiker. Onder de 6/ Namelijk 5,4. Heb ik toch goed mijn best gedaan als oude snoepdoos. 






Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...