zaterdag 30 juli 2022

Blogpraat

 Het is vakantie en dat is goed merkbaar. Ik heb het idee dat het overal rustig is. Zeker op het blog merk ik dat. Ik blog al tientalle jaren maar de vaart zoals vroeger is er helemaal uit. Bloggen en volgers en statistieken zijn denk ik erg afhankelijk  en werken ook op basis van wederkerigheid. Als je zelf niet veel meer op bezoek gaat en reageert op andere blogs wordt het op het eigen blog ook minder. 

Nou is dat niet zo'n ramp want ik vind het vooral belangrijk om te bloggen voor het plezier dat ik er in heb. En soms weet ik heel weinig te bloggen of misschien wel niets en een andere keer heb ik er reuze plezier in om een beetje in de rondte te kletsen en te rammelen op een toetsenbordje. 

Wat ik wel jammer vind is dat het zien steeds lastiger wordt. Door de blinde vlekken kijk ik veel tikfouten over het hoofd en dat is de ene keer erger dan de andere keer.

Gisteren bijvoorbeeld had ik een slechte ogendag. Dan heb ik ook nog eens bij die blinde vlekken (of halve letters die wegvallen zodat ik voor de h een n zie en zo meer of hele letters die ik niet zie maar waarbij het automatisme me gewoon door laat lezen) een waas voor de ogen en dan lijk ik mijn moeder wel, die zat ook altijd met een zakdoekje het vocht uit haar ogen te halen in de hoop iets beter te zien. Maar op zo'n dag helpt dat niet zoveel. Ik ga steeds meer op mijn moeder lijken en heb soms zelfs het gevoel dat ze een beetje in mij doorleeft.  Het oud worden of zeg maar gerust oud zijn brengt veel bijzondere dingen met zich mee. 

Vanmorgen bij het wakker worden merkte ik dat ik wat rustiger uit mijn ogen keek, Mooie gelegenheid om weer eens wat te bloggen in de hoop niet al te veel fouten over het hoofd te zien. En wat er toch aan fouten blijft staan moet je me maar vergeven. Want ik moet ook nog eens met de instellingen aan de gang. Er komen geen rode streepjes hier onder de fouten te staan en af en toe vult compie zelf een ander woord in dan mijn bedoeling is en dat pakt soms heel apart uit, Voordeel is dat een heel ander woord wel zichtbaar is maar foute letters zie ik over het hoofd  evenals een ontbrekende letter of een letter teveel. 

En verder over die rust die ik ervaar,  die is er misschien helemaal niet zo en zal het op de campings en in de diverse uitgaans mogelijkheden en parken vast erg druk zijn want het is mooi weer en er zijn veel nederlanders in eigen land op vakantie.  Dat merkte ik deze week in de dierentuin waar we even naartoe gingen. Daar was het inderdaad wel druk. Net zo druk als in de weekenden en dan gaan we nooit vanwege de drukte maar dinsdag leek het wel weekend. Dus misschien deze weken de dierentuin maar even vermijden .


In de dierentuin zitten niet alleen dieren in een kooi maar daar vliegen ze ook vrij rond en snoepen van wat toeristen laten vallen. 



Maar ja, daar heb ik verder niet zoveel weet van. Het is de bedoeling dat wij zo op ons gemak weer gaan fotografgeren, Dan zoeken we een plekje uit waar het lekker rustig is en we heerlijk onze gang kunnen gaan. Heel vaak komen we dan in het Depot Wageningen terecht. Daar is zoveel te zien aan planten, bloemen, waterplassen en insecten. En heel fijn vandaag ook nog eens  rondkijken met een open en minder wazige blik blik. 👀




 ik ben nog steeds de meest confortabnele manier aan het uitzoeken  over hoe, wat en waar ik het makkelijkst mijn fotootjes op kan slaan om ze overal eenvoudig voor het grijpen te hebben en dan voor de blog op een wat lagere kwaliteit om ruimte te besparen. 



En dit zijn dan wel gekortwiekte dierentuinvogels . Ik maakte ze vanaf de overkapping in de safari met de zoomlens. 

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...