maandag 22 augustus 2022

Extra verassing

 Gisteren was er op het veldje in het n park waar we op uitkijken een herdinenkingsfeest. Een kleine Pasas Malem. Ik schreef al eerder over  het Indisch monument. Een gerealiseerd project van de zusjes Bloem. 

Ik schreef ik in 2018



Helaas is Joyce die het landschap creëerde  overleden.Vanuit mijn raam kan ik  de mensen op het terrein zien als ik erop attent wordt gemaakt want mijn ogen herkennen dat niet meer zeker niet van zo'n afstand.

Er zijn bloemen gelegd op een van de verhaal tableaus die Marion Bloem schreef.


En het rijstveldje ligt er mooi en waterig bij. Dat is andere jaren wel eens minder geweest.



Nu, na de Corona periode waardoor er twee iaar geen herdenking in het park was , zagen we dat er weer een tent op het grote veld kwam te staan . Het feest begon om 13.00 uur 





 De temperatuur was perfect. 

Heel wat beter dan de vorige week toen we aan de overkant van de Velperweg bij Bronbeek gingen kijken naar de Pasar die daar ook veel groter was opgezet en vreselijk druk.  Nu heb ik op mijn gemak rond kunnen kijken.  Maar we hadden geen zin om lekkere hapjes te halen want daarvoor vonden we de rij te lang en die werd maar niet korter.

De dansen die werden uitgevoerd waren erg mooi.E en hoogstandje van Balinese Danskunst.  



Ik heb erg veel mooie foto's kunnen maken en heb daar heerlijk gisteren verder aan gesleuteld om ze nog te verbeteren.  Dat is twee keer plezier. 

Ik ben ook heel blij met de nieuwe grote tablet Wat een kwaliteit. Precies goed en optimaal voor mijn ogen. Ieder plaatje dat ik erop tover is een feest om te bekijken.


Ik ben er op mijn gemak bij gaan zitten. Precies op de plek waar ik wilde omdat ik daar mijn vierwielige ferrari had geparkeerd. Wat een genot over een hobbelig veld te lopen en rond te kijken zonder een gevangen blik die de grond afspeurt naar oneffenheden om vallen te voorkomen.  

Terwijl deze danseres nog middenin haar performance was, stonden de volgende dansers al te wachten 


Zij werden begeleid door een zangeres die het verhaal zong dat zij uitbeelden. Je zou het een opera kunnen noemen. En het was duidelijk dat het over een vuurvogel ging. 







Daarna moest er natuurlijk gedanst worden voor de liefhebbers


Ik ben daarna aan de wandel gegaan alhoewel er nog meer op het programma stond. 
Toen ik thuiskwam en de fotootjes ging bekijken zag ik onder het blad van een bloem een mooie rups Ik had hem gefotografeerd vanaf een brugje over het beekje . Hij stond aan de rand van het water en ik moest ver inzoomen. Ik had het rupsje niet gezien.  Een leuke extra verrassing. 




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...