dinsdag 30 augustus 2022

Weer van start

De vakantie is achter de rug en aankomende week gaan er weer veel dingen van start waar ik mee bezig ben en dat zijn dit komende seizoen nog meer zoom sessies geworden van doorgaande cursussen die ik volg. Dat betekent dat ik weer veel ' verplicht'  leesvoer  heb mijn lust en mijn levenen.  Aangezien ik er nog een ander interessante cursus bij heb genomen zal ook het lezen meer worden. Dit keer komt er een cursus over het werk en de filosofische inzichten van Plato bij. Ik verheug me erop. 
Er werden nog meer interessante dingen aangeboden pp de website die ik tot nog toe beheer voor de vereniging  /https://theosofieinarnhem.wordpress.com/. Ik zit dus dicht bij het vuur maar samen met de lopende cursussen heb ik meer dan genoeg. Ik wil ook nog wel tijd overhouden voor allerlei andere zaken. Vroeger deed ik veel meer vrijwilligers werk bij deze groep Theosofen waar ik ook  lid van ben. 
Deze vakantie ben ik heel druk geweest met fotograeren en dan staat het schilderen  op een laag pitje. Maar aankomende maandag gaat ook het schilders atelier weer van start. Ik heb er zin in.  Het brengt altijd weer nieuwe inspiratie met zich mee. Ik heb in de vakantie een beetje geoefend op de tablet met verschillende schilder apps En zo maakte ik dus ook dit  broddellapje. 
Zo heerlijk om spontaan met tekenen en kleurtjes bezig te zijn maar nu wordt het denk ik ook weer tijd om lekker te schilderen met verf/

In het weekend waren we nog iin Wageningen om te fotograferen. Ik weet dat daar in de vijver ook een waterslang zou moeten zitten. Ik ben er vast van overtuigd dat ik hem dit weekend midden in de vijver zag zwemmen met zijn kloppie boven water en heel andere manier van door het water schieten dan een kiklkler,  waarna hij onder de waterlelies schoot. Helaas ik was te laat voor een foto en met mijn slechte zicht ben ik natuurlijk nergens zeker van. De foto had het bewijs kunnen zijn. Te laat jelaas.

Nou ik plaats dit bl;ogje ook maar weer dat zijn er dan drie op een dag en andere dagen helemaal niets. Ik doe maar net zoals het me uitkomt en ik hoef niet bang te zijn dat ik er mensen mee brlast want als ik de statistieken mag geloven heb ik nog maar weinig bezoekers. Dat is op mijn andere blogje wel anders. En jaren geleden ook toen rezen de klikjes in de statistieken de pan uit.

Het is maar goed dat ik het gewoon zelf leuk vind om te bloggen. 

Er verdwijnt veel

 Ik ben met mijn fotootjes  bezig geweest en kwam ook een paar foto's tegen van een doodgewone bromvlieg die we normaal gesproken van ons afslaan.  Maar al ik goed kijk dan zie ik hoe mooi de natuur is. We hebben er misschien als mens zo af en toe wel last van maar hoe ingenieus zit zo'beestje in elkaar. 



Die mooie zuignapjes onder de poten waarmee ze  overal tegenaan kunnen klimmen'



De natuur is wonderbaarlijk. En ze ruimen ook obze vieze troep die we achterlaten op.


Wat zijn we toch vreemde wezens die niet meer samen met de natuur lijken te kunnen overleven en er een puinhoop van maken.



Hopelijk blijft er nog genoeg moois over al maken we veel kapot met onze ingrepen. Er zijn gelukkig nog steed mooie dingen te zien en te ervaren. 

Maar ja, er verdwijnt helaas ook veel.






Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...