dinsdag 6 juli 2021

Kunstgroep van Gerda in Post

Voor het eerst na lange tijd was ons groepje weer bij elkaar. Al die tijd zijn we actief met elkaar in contact gebleven via zoom maar vanmorgen was er weer life contact en we hebben ervan genoten. Het was meteen raak. Gerda kreeg bloemen en wat zijn we blij dat zij onze groep lang geleden startte en er ook in de toekomst haar best voor doet dat we verder kunnen met het delen van interessante onderwerpen. 

 





Al;lereerst was er nog wat te vieren  want Onno was grootvader geworden en wij smulden van allerlei lekkers bij de koffie



We kwamen samen in het gebouwtje van Post. Waar kunstenaars in een symbiose met elkaar twee aan twee tentoonstellingen verzorgen van hun werk en er was veel moois te zien waar we uitgebreid samen over spraken. Ieder gaf uitdrukking aan de eigen inzichten over het werk dat we zagen en dat maakt dat we wat breder kijken onder leiding van Gerda met mooie vragen naar alles wat er te zien was. 







En de objecten die we kregen te zien waren bijzonder. Naarmate we er langer naar keken en ons erin verdiepten werden ze voor mij steeds mooier. En dat herken ik als kwaliteit van de kunstenaar. 

Als eerste zag ik een knop die uit de grond zich een weg naar boven baande totdat ik attent werd gemaakt op een soort skelet van een hand  die zich in de knop bevond. Zo samen ontdek je steeds meer.



Vooral deze sprak mij erg aan alhoewel ik er niet direct een associatie bij had. Maar het straalde een zekere vrolijkheid uit.



Ik voelde me wel betrokken bij een oog met een wazig uitgewerkte vlinder. Hier en daar lagen mooie insecten die op een 3d printer waren gemaakt. 




De schilderijen tot object geworden op de grond terwijl ze ook nog eens in beweging werden gebracht en rond draaide , heel bijzonder. 
Rondom aan de muur en op panelen hingen objecten die uitgezaagd leken in metaal. Ik liet me vertellen  dat het plastic was.  In de uitgezaagde delen bevonden zich soms voorstellingen overspannen met draadwerk. Heel bijzonder. Al met al hebben we samen genoten van een heerlijke morgen.






























Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...